Terrassa acull el Campionat de Catalunya de llançaments

623

La Federació Catalana d’Atletisme organitza el Campionat de Catalunya de llançaments a Terrassa, juntament amb l’Unió Atlètica Terrassa, club que gestiona les pistes d’atletisme Can Jofresa. Una setantena d’atletes en categoria femenina i masculina es disputaran les tres places de podi en sis proves, el martell, la javelina i el disc.

El Campionat arriba després de cinc jornades prèvies de Critèrium celebrades a pistes com les de Cornellà, l’estadi Serrahima, Rubí o Santa Coloma. Terrassa acull doncs la gran final, amb la gran majoria dels atletes catalans i catalanes d’alt nivell. Cal destacar, dins de les absències, la de l’atleta olímpica Laura Redondo, que encara es recupera d’una artroscòpia realitzada a finals del novembre passat. Tampoc hi seran dos campions d’hivern en d’altres edicions, com són Pedro José Martín i David Martín.

A més a més de la categoria absoluta, també es decidiran els podis de la categoria sub 23. Per tant, durant el dissabte es repartiran fins a 36 medalles, podent optar aquests últims a les dues categories. La jornada començarà a les 10 h amb el martell masculí i s’allargarà fins les 18.45 h, hora on començarà la javelina femenina. No coincidiran les proves en cap moment, fet que potenciarà l’espectacle.

Entre els inscrits, trobem una llarga llista d’atletes guanyadors o guanyadores alguna vegada del campionat d’hivern. Al disc masculí, destaca la presència d’Aaron Sola, que fins ara ha dedicat la temporada d’hivern al pes indoor, Àlex Martínez, els atletes màster Sebastian Berengui i Kirian Pérez, que venen d’obtenir medalles en el darrer Campionat màster, Iker Vaqué i Aleix Llorens. Menció especial de Daniel Ruiz, que l’hem vist competir en tots els anteriors Critèriums, i que figura com a inscrit al disc, juntament amb el martell, la seva prova destacada.

Precisament, al martell masculí, tindrem diversos duels interessants. El mateix Daniel Ruiz, del FC Barcelona, ha estat fins ara l’atleta més destacat a les jornades anteriors, seguit del llançador de l’Hospitalet Atletisme Tyrone Donaire, guanyador a la darrera jornada. Ells dos tindran la companyia de Daniel Noguera, del Cornellà Atlètic, que no els hi posarà les coses fàcils. Menció apart l’atleta de l’UA Montsià, Cristian Ravar, també un dels favorits amb la millor marca personal. A més a més, el sub 20 Jordi Pizarro i el màster Joan Bea, amb papers destacats en els darrers concursos. Bea ve de guanyar quatre medalles al Campionat màster.

Cartell

Finalment, la prova de javelina serà una de les més renyides sense cap mena de dubte. Tots els atletes catalans destacats estaran presents. D’entrada, destaca l’aparició d’Àlex Sànchez, Jordi Sànchez i Marc Alique, tres candidats al podi, que no hem vist encara en aquest 2023. L’atleta de Mollet del Vallès és l’actual campió de Catalunya aire lliure, ara a les files del FC Barcelona, mentre que Sànchez ho va ser al Campionat d’hivern del 2022. A més a més d’ells, tres atletes que també tindran molt a dir, que hem vist en els Critèriums, com són Jhon Louis Garcia, Juan Carlos de la Torre i Roger Mogas.

A la categoria femenina, en el disc, la set vegades campiona, Andrea Alarcón, torna a sortir com a gran favorita en una prova que porta dominant des de 2016. L’atleta de l’Agrupació Atlètica de Catalunya també ha competit en diversos Critèriums aquest curs, per tant, continua en un gran estat de forma. Però Alarcón tindrà grans rivals al seu cantó, com són l’olesana Olga Morraja, la gavanenca Ariadna Esteve, o l’atleta del Cornellà Atlètic Maria Vega.

Pel que fa al martell, sense Laura Redondo, l’atleta amb més galons participant al Campionat serà Jenifer Nevado, que encara no ha estat campiona de Catalunya. Sense Redondo i Berta Castells, les dues guanyadores des de 2007, una nova atleta es proclamarà campiona d’hivern. A banda de Nevado, molt atents a Belén Bermejo, aquest any al FC Barcelona, medallista a l’estiu. També cal destacar atletes com Maria Vega, les sub 23 Sandra Pizarro i Judith Sanchis, medallista espanyola sub 18 i Irene Escolano, en edat sub 20.

Finalment, a la javelina, també trobem inscrita la campiona de l’edició anterior, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Aina Ramos, en un estat de forma ascendent, que partirà com la gran favorita. Juntament a ella, atletes com la Olivia Salmerón, l’Eulàlia Férriz, o Érika Sellart, que va batre tots els rècords sub 16 i que ara, a la categoria sub 18, segueix una dinàmica semblant.

Dissabte es podran seguir les evolucions del Campionat de Catalunya de llançaments a través de les xarxes socials de la Federació Catalana d’atletisme i els resultats durant el transcurs de cada prova al web de la FCA i també al de la UAT.

· Reglament   · Atletes admesos