Terrassa va celebrar el Campionat de Catalunya de llançaments

634

La Federació Catalana d’Atletisme, juntament amb la Unió Atlètica Terrassa, va organitzar aquest dissabte el Campionat de Catalunya de llançaments llargs d’hivern a les pistes d’atletisme de Can Jofresa, un escenari que es va vestir de gala per acollir els millors llançadors i les millors llançadores de Catalunya i repartir les 36 medalles absolutes i sub 23 en joc.

La competició va donar inici amb el martell masculí. Els presents ens van captivar amb magnífics llançaments i un esforç màxim per buscar pujar al podi. Un atleta, Cristian Ravar, de l’UA Montsià, va ser capaç de superar els 60 metres, amb una marca de 60.99 m. Ravar, que resideix normalment als Estats Units, no es va voler perdre la cita aprofitant una estada al país per sumar, per primer cop, el títol de campió català d’hivern.

En segon lloc, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Tyrone Donaire, va donar un cop sobre la taula amb un llançament de 54.10 m. En tercera posició, l’atleta màster Joan Bea, que el cap de setmana havia aconseguit quatre medalles als llançaments llargs de la seva categoria, va sumar el bronze amb 51.61 m. A la categoria sub 23, victòria per Pau Romero, de la UCA, seguit de Gerard Raga, del CA Granollers. Daniel Ruiz, també sub 23, va quedar fora del podi degut a sis llançaments nuls.

Seguidament, va arribar la prova dels llançaments femenins. Malgrat les absències de les dues dominadores des de 2007, Laura Redondo i Berta Castells, les atletes presents ens van mostrar un bon repertori. Duel fins al final per ocupar el primer lloc entre les màximes favorites, Jennifer Nevado i Belén Bermejo. L’atleta del Atlètico San Sebastián va acabar el concurs amb una marca de 52.44 m, deixant a Bermejo segona amb 52.26 m. La medalla de bronze va ser per l’atleta sub 18 Carla Serral, del CA Castellar, amb una marca de 48.35 m.

A l’apartat sub 23, Irene Vega, del Cornellà Atlètic, es feia amb la victòria amb una marca de 47.84 m, seguida de Sandra Pizarro, de l’Alaior Esport, amb 42.29 m. En tercer lloc, Judith Sanchis va sumar una nova medalla al seu palmarès amb un llançament de 40.23 m.

Després es va donar pas al disc masculí. El gran favorit, Aaron Solà, va deixar entreveure el seu gran estat de forma. A la marca personal aconseguida a la pista coberta a la prova del pes, a Terrassa es va quedar a tocar de la marca personal del disc. Excel·lent llançament de 54.21 m per sumar un nou títol absolut, el tercer, al seu palmarès d’hivern. En segon lloc va acabar Àlex Martínez, de L’UCA, amb una marca de 41.56 m, deixant en tercera posició a Iker Vaqué, amb marca de 41.09 m.

A la prova sub 23, victòria de Daniel Ruiz, que va poder sobreposar-se al martell i va sumar l’or amb un llançament de 36.81 m. En segona posició acabaria Aleix Llorenç, del CA Igualada, amb 34.02 m, seguit de Pau Santanach, amb 32.09 m.

La prova femenina també va tenir una dominadora clara de l’Agrupació Atlètica Catalunya. Andrea Alarcón va sumar el seu vuitè títol català d’hivern amb un llançament de 48.72 m i només un nul. Alarcón serà una de les favorites al Campionat d’Espanya de llançaments que se celebrarà a Gavà. D’altra banda, Ariadna Esteve va aconseguir el segon lloc amb marca personal de 40.79 m. L’atleta del CA Gavà va ser una de les atletes destacades. En tercer lloc, Zaynab Nouali amb una marca de 40.71 m, també superant els 40 metres.

Precisament, Nouali va ser la guanyadora de la prova sub 23, una de les dues atletes doble medallistes durant el dia d’ahir. Bàrbara Arranz, del Cornellà Atlètic, va sumar la plata amb una marca de 31.15 m, deixant en tercera posició a Lidia Martín, de L’UCA, amb 23.87 m.

Finalment, es va disputar la prova de javelina. A la masculina és on vam veure un dels nivells més alts de tot el campionat. Precisament, molts dels atletes que entrenen a les pistes de Can Jofresa van dominar les primeres places. La victòria va ser per l’atleta molletenc Àlex Sànchez, amb una marca final de 69.45 m. Sànchez competia per segon cop aquest any i va millorar els registres. En segona posició va acabar l’atleta de l’Agrupació Atlètica Jhon Louis Garcia, amb un llançament final de 64.44 m. La medalla de bronze va ser per l’atleta màster Jordi Sànchez, amb un llançament de 63.30 m.

La prova sub 23 també va estar molt renyida. Àlex Gonzàlez, 4t general, va guanyar l’or amb una marca de 62.25 m. Pau Rodríguez, segon, va acabar amb 60.89 m, deixant en tercera posició a Arnau Ribé, de l’Alaior Esport, amb 58.58 m.

A última hora va arribar la prova femenina. Aquí vam trobar també a una de les atletes amb doble medalla, aquest cas, d’or. Aina Ramos, de L’Hospitalet Atletisme, va aconseguir la victòria final amb 44.16 m, sumant la medalla absoluta i sub 23. La joveníssima Èrika Sellart, primer any sub 18, va sumar el seu primer metall absolut amb una marca de 40.69 m. L’atleta del CA Manresa ha estat rècord català sub 16 diverses vegades. En tercera posició, Clàudia Puig, amb un llançament de 39.33 m.

A la categoria sub 23, just després de Ramos, es va penjar la plata Omaima Chourfi, del CA Montornès, amb una marca de 33.10 m, deixant amb el bronze a Laura Pascual, de l’Agrupació Atlètica de Catalunya, amb marca de 30.30 m. Durant el concurs també vam poder veure les evolucions de l’atleta argentina del Barcelona Atletisme, Yohanna Sol Arias, que precisament va acabar amb el llançament més llarg, de 44.53 m.

Al Campionat de Catalunya de llançaments van assistir, d’una banda, el responsable del sector de llançaments a la Federació Catalana d’Atletisme, Pau Cecilia, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, i la presidenta de l’Unió Atlètica Terrassa, Marta Gironés. A més a més, a la jornada de tarda, també va assistir l’alcalde de Terrassa, en Jordi Ballart, que va poder veure de primera mà les evolucions dels llançadors i llançadores de javelina.

· Resultats