TORNA L’ATLETISME INTERNACIONAL A BARCELONA

753

Èxit de públic al Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona

Ahir l’Estadi Joan Serrahima es va vestir de gala per viure una nova edició del Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona.

Enguany, aquest certamen va ser inclòs al calendari de la World Athletics, en la categoria Challenger de Continental Tour 2022. Aquest fet va propiciar la presència d’atletes vinguts de trenta països d’arreu del món, i una destacada participació catalana i espanyola. Van ser gairebé tres hores de bon espectacle atlètic, només interromput per un breu parèntesi de pluja que va posar a prova la organització, atletes i públic en general que omplien la grada de l’estadi.

Durant el Míting, es van veure actuacions destacades com la dels dos actuals dominadors de la velocitat catalana: Jaël Bestué del FC Barcelona, i la de Pol Retamal, també del FC Barcelona. Bestué es va imposar en els 200 metres llisos amb un excel·lent registre de 23″10, i Retamal va fer el mateix en la prova dels 100 metres llisos amb uns importants 10″31 (mmp).

Martínez i Pinacchio – Foto: Jordi López

També es va gaudir d’un espectacle en les curses de mig fons, amb arribades atapeïdes en els 800 metres llisos femenins. L’actual campiona d’Espanya, Lucia Pinacchio del FC Barcelona, es va imposar a la millor corredora catalana actual en la distància, Marina Martínez del NB Team, per només 28 centèsimes. En la prova masculina, el triomf va ser per l’atleta magrebí Oussama Nabil amb un temps d’1’46″47, per davant d’un dels atletes més destacats que ha pres part en aquest Míting, el bosnià Amel Tuka que va ocupar la tercera posició final amb 1’47″19.

Final renyit en la prova masculina dels 1500 metres llisos, amb victòria del belga Jochen Vermeulen amb 3’40″16, precedint un grup compacte de deu atletes que els van separar menys de dos segons. En la sèrie “B”, Yassine Ouhdadi de l’Hospitalet Atl. va establir un rècord del món de 1500 metres llisos T13 amb un temps de 3’47″68.

La cursa femenina, va ser ben conduïda per Solange Pereira del València CA, que va tenir com a guanyadora Águeda Marques de l’Adidas amb 4’09″55.

3.000 obs. H – Foto: Jordi López

Excel·lents registres en les dues proves d’obstacles, on Blanca Fernández del Playas Castellón i Ibrahim Chakir del Bikila es van imposar amb uns registres de 9’43″28 i 8’27″52.

Cal esmentar els ventosos 8,01 metres (+2,3 m/s) de l’atleta jamaicà Shawn Thompson en el concurs de llargada.

 

Thompson – Foto: Jordi López

La pluja però va impossibilitar veure bones actuacions en els concursos d’alçada, tot i així l’atleta xinès Guobiao Wu es va imposar amb 2,18 metres. En triple femení, la polonesa Adrianna Szosták va saltar 13,70 metres. I en el concurs de martell femení, l’hongaresa Reka Gyurátz va ser la que millor es va adaptar a la complicada situació del cercle llançant 68,51 metres. La nostra recordwoman estatal Laura Redondo només va fer un primer llançament vàlid de 67,34 metres. Va preferir no arriscar-se davant el compromís internacional important que té properament, la World Athletics Championships Oregon22 a Eugene. Redondo va ocupar la tercera posició en el Míting.

Bones actuacions de Maialen Axpe de l’Atl. San Sebastian en el concurs de perxa superant el llistó sobre 4,30 metres., de José Angel Pinedo del Fent Camí en pes, llançant la bola fins 18,33 metres, i d’Arantxa Moreno en javelina llançant 58,63m.

Cal esmentar les victòries d’Oma El Khatib del Santo Tomé, en 400 metres llisos amb 46″77, de Seamus Debyshire del Gran Bretanya, en 400 metres tanques amb 50″90, de l’atleta grega Irini Vasilou en 400 metres llisos amb 52″99, i de Pau Fradera del FC Barcelona en els 200 metres llisos màster amb 21″41.

Blanca Fernández i Ibrahim Chakir van ser els guanyadors d’aquest Míting Internacional Ciutat de Barcelona pels seus registres en la prova dels 3000 metres obstacles.

· Resultats   · Fotos (Jordi López)

· Fotos (Antonio Amigo)