Torrent acull l’últim ball amb més de 120 atletes de Catalunya

880

Torrent tancarà la temporada d’atletisme a l’estat, amb la celebració del Campionat d’Espanya absolut organitzat per la RFEA i amb la col·laboració de la FACV. Després només restaran l’Europeu sub 20 a Jerusalem i el mundial absolut a Budapest. Abans,  però, viurem un últim ball amb més de 120 atletes de Catalunya i moltíssimes opcions de medalles que anirem repassant.

La competició començarà demà a partir de les 9.30 h, on viurem les primeres proves del decatló i l’heptatló, i la final dels 10.000 marxa i martell masculí. Ja de bon inici entraran en competició diversos atletes de Catalunya amb opció de medalla. Entre les 18 h i les 18.30 h començaran la resta de jornades de tarda.

Anem a un fer un repàs de tots els atletes catalans i catalanes que tenen opcions a lluitar pel podi. Molts noms destacats, que ja hem viscut en les competicions darreres i en el campionat absolut de l’Hospitalet. D’entrada, fem una ullada a les proves femenines.

Comencem per les proves de velocitat. Als 200 mll destaca una de les atletes referents de Catalunya. Jaël Bestué, que porta dos RCAT aquest curs, encara un any magnífic que tancarà amb els Jocs Olímpics de Paris el proper estiu. Bestué buscarà la victòria i superar la seva marca personal que ja ha batut aquest curs. D’altra banda, atletes com Ericka Maseras i Ona Rossell competiran al 100 mll i als 200 mll, en aquesta prova juntament a d’altres atletes com Maria de Mingo, Carla Cagigós i Anna Monsó.

Laura Hernández – Foto: Albert Raga

Als 400 mll també hi haurà noms destacats. Tres atletes busquen el podi. Berta Segura arriba tercera classificada, Laura Bou amb la 5a millor marca i Laura Hernàndez amb la 8a. A més, Carmen Sànchez i Stephanie Saavedra també hi seran. Als 800 m, l’única catalana també té opcions de podi. Zoya Naumov, que ja la vam veure al míting de Barcelona, buscarà una nova medalla absoluta.

Als 1.500 m, Esther Guerrero lluitarà amb Marta Pérez per l’or. La banyolina té una gran col·lecció de medalles absolutes, buscant de nou lluitar per l’or. També està ben situada Naima Aït Alibou, per buscar una bona posició. Elia Saura i Laura Rodríguez també hi participaran. També hi haurà un molt bon grapat d’atletes als 100 tanques. Fins a sis catalanes, totes buscant primer entrar a la final. Marina Lamata arriba amb la millor marca, i destaquen també Mireia López, África Radsma o Emilia del Hoyo.

Als 400 tanques, Geena Stephens també buscarà pujar al podi. La campiona catalana arriba amb la 4a millor marca. Destaquen també les dues estrelles sub 18 del Muntanyenc Sant Cugat, Helena Santacana i Martina Zunino. Als 3.000 obstacles, Marina Guerrero lluitarà per buscar també una bona marca.

Núria Caballero – Foto: Daniel Meumann

Als salts, destaquem tres noms a l’alçada. Ona Bonet i Núria Caballero porten una temporada magnífica i buscaran rubricar-la amb una medalla, acompanyada d’Irene Clemente. També tres atletes al salt en perxa. Clara Fernàndez, Marta Méndez i Nerea Pérez seran les tres representants catalanes. A la llargada, Andrea Sabou també buscarà tancar la seva gran temporada, amb RCAM a l’absolut i medalla d’or, lluitant pel podi a l’estatal, acompanyada de Clara Gabaldón. Al triple salt, Laurine Marimón, que ve de guanyar l’estatal sub 20, i Naiara Estanga, seran les dues catalanes.

Andreea Sabou – Foto: Daniel Meumann

Als llançaments, Daniela Fernàndez, que ve de fer doblet al sub 20, serà una de les atletes destacades. Competirà al pes i al disc, i en aquest darrer l’acompanyarà Andrea Alarcón, que ja sap que és pujar al podi. Però la gran estrella dels llançaments catalana serà Laura Redondo. L’atleta de Gavà buscarà un nou títol d’Espanya, acompanyada en aquest cas per la campiona sub 23, Montserrat Montañés i Belén Bermejo. Katia Coquis i l’argentina Yohanna Sol Arias seran les representants a la javelina.

Foto: Alicia Pou

Finalment, Ivet Rovira serà la catalana present a l’heptatló. L’actual campiona catalana buscarà millorar la seva marca per lluitar pel podi. A la darrera prova és una on trobem més catalanes. Als 10.000 marxa, set catalanes buscaran millorar marques o pujar al podi, tot destacant la medallista europea Raquel Gonzàlez, i amb d’altres atletes com Cristina Montesinos i Paula Juàrez, internacionals aquest any, o les dues marxadores de l’Hospitalet Atletisme, Gemma Mora i Mireia Urrutia.

Oriol Madí i Pol Retamal – Foto: Daniel Meumann

Pel que fa a les proves masculines, també veurem moltes opcions de medalla. Per començar, a la velocitat, Guillem Crespí, Arnau Monne i Bernat Canet seran tres dels atletes amb clares opcions de podi. El primer ve de ser 5è d’Europa sub 23, mentre que Monné i Canet ja han pujat al podi estatal. Atletes com Jordi Belenguer, Víctor Fernàndez o Jan Díaz també competiran. Als 200 mll, també sobresurten molts noms catalans. D’entrada, Pol Retamal, campió català, que mirarà de tornar a pujar a l’esglaó més alt del podi, acompanyat d’Adrià Alfonso, campió absolut PC, i Miguel Gasch, campió d’Espanya sub 23, a banda d’Oriol Madí i Albert Romeo. Fins a 14 atletes hi competiran en les dues proves.

Cinc atletes de Catalunya competiran als 400 mll. Bernat Erta és, ara per ara, un dels millor posicionats. L’acompanyarà també el campió català, David Fradera. Ambdós tenen opcions de medalla. Als 800 m, els dos millors atletes catalans sub 23, Eric Guzman i Raúl Villalonga, buscaran també la final i lluitar per tot. Com sempre, als 1.500 m tindrem molta presència d’atletes catalans. Fins a set atletes lluitaran per tot, en una de les possibles finals més disputades. Adel Mechaal, un dels referents de casa, arriba tercer per marques. Carlos Sáez, Abdelhakim Hamid o Youssef Taoussi son també atletes amb opcions, juntament a l’andorrà Pol Moya, fent una gran temporada.

També clares opcions als 5.000 m. Abdessamad Oukhelfen i Ilias Fifa buscaran el podi, juntament a Adam Maijó. Cinc atletes catalans també competiran als 110 tanques, amb el campió català Marc Gale com a referència, amb clara ascensió. Als 400 tanques, cinc catalans hi participaran, destacant el campió català Joel Martín, el finalista l’any anterior, Javi Lorente i els atletes del CEAM, Iñaki López, Sergi Teixeira i Daniel de la Hoz.

Aleix Pi – Daniel Meumann

També cinc atletes als 3.000 obstacles. El veterà El Medhi Aboujanah buscarà pujar al podi, juntament a Abderrahim Ougra o l’internacional Ibrahim Ezzaydouni. En el salt d’alçada, els germans Torrero, juntament a Edgar Climent i Eduard Fàbregas, seran els quatre catalans buscant el podi. A la perxa, claríssimes opcions, fins i tot, d’ocupar dos llocs del podi. Dídac Salas i Aleix Pi arriben amb màximes opcions, segon i tercer, mentre que Oriol Almirall i el campió sub 23, Artur Coll, també tindran opcions.

En el salt de llargada, l’únic català, precisament, serà un dels caps de cartell i el que arriba amb la millor marca. Jaime Guerra buscarà el podi i mirar de millorar registres de cara als campionats internacionals. Al triple salt, Ramon Adalia i Marc Sala seran els representants catalans. Als 10.000 marxa, Pol McGrath buscarà podi davant de rivals de molt de pes, com ara Diego Garcia o Álvaro Martín.

Al decatló, Pol Ferrer arriba després de retirar-se del darrer Europeu. Amb tot, a Torrent buscarà recuperar sensacions arribant amb la millor marca. L’acompanyaran quatre grans atletes, com Eloi Santafé, Jesús Castillo, Adrià Navajón i Joaquim Rodríguez.

Finalment, a la prova dels llançaments, trobem la presència d’Aaron Sola al disc, amb la setena millor marca, sent l’únic català, així com Christian Ravar, únic al martell. La javelina té més color català. Àlex Sànchez arriba amb la cinquena millor marca i l’acompanyen Erik Huijing, Jordi Sànchez, Marc Alique i Jhon Louis Garcia.

Des de la FCA farem una àmplia cobertura a través de xarxes socials per destacar tot el que passi a Torrent des de la mateixa pista, per escoltar els protagonistes de Catalunya que destaquin.

· Informació