Tots contra el Barça a la 2a jornada de la Final A a Serrahima

533

Tot està llest a l’estadi Serrahima per viure la segona i última jornada del Campionat de Catalunya de clubs, amb Barça, Cornellà Atlètic, L’Hospitalet Atletisme, Agrupació Atlètica Catalunya, CA Manresa, Aldahra Lleida, CA Tarragona i UCA. Aquests vuit equips lluitaran pel podi, amb els punts de la primera jornada determinant que culers, verds i taronges es situen al capdavant.

De nou, cal recordar la normativa d’aquest 2024:

En aquesta edició no hi haurà clubs que pugin o baixin de categoria, donat que un cop finalitzat el Campionat de Catalunya de Clubs 2024 es donarà compliment a l’acord establert a la darrera Assemblea del 26 d’octubre de 2023, i la Comissió establerta per a l’estudi d’un nou format de Campionat Català de Clubs endegarà els seus treballs per establir el nou reglament 2025, que serà presentant en la propera Assemblea de la FCA per la a seva discussió. Les puntuacions finals i classificacions dels clubs assolides en el Campionat Català de Clubs 2024 serviran de base per establir els grups del possible nou format.

De moment, el FC Barcelona pren un lleuger avantatge de deu punts al Cornellà Atlètic, 429 a 419,5. L’equip culer arriba a aquesta cita amb un magnífic equip, prova del seu potencial i del nivell dels fitxatges d’aquesta temporada. Així, atletes com Pol Elvira i Jazmín Romeu als 100 mll, Laura Hernàndez, Stephanie Saavedra, Miguel Gasch o Adrian Priego als 400 mll, Arnau Erta als 110 tanques, els joves Albert Alsina i Alejandro Muñoz als 1.500 m i a l’alçada, Mònica Clemente a la perxa, Àmbar Tomàs també als 1.500 m o Elda Romeva al triple seran alguns dels noms a tenir en compte.

Àlex Sànchez a la javelina de la 1a jornada. Foto Avancam

L’equip del Baix Llobregat arriba després d’acabar segon a la Divisió d’Honor RFEA, i amb ganes de plantar cara als i les culers. L’equip verd sortirà a la pista amb atletes com Pol Belinchón i Laura Girol als 400 mll, Dani Álvarez als 1.500 m, Ramon Adalia i Julen Sayago al triple, Marc Gale al 110 tanques, Pol Ferrer a l’alçada, Daniel Noguera al martell, Aintzane Castarlenas als 100 mll, Silvia Ruiz a la perxa o Marina Tovar a la llargada. D’altres atletes del club hauran de sumar en proves on estan menys habituats a competir.

En tercer lloc, L’Hospitalet Atletisme buscarà assegurar el tercer lloc i lluitar per cotes més altes, amb un equip també sòlid i amb ganes de reivindicar-se després de no haver tingut sort a DH RFEA. L’equip taronja competirà amb atletes com Roger Ponce i Maria de Mingo al 100 mll, Fabián Opance als 400 mll, Albert Nogueras i Laia Casajoana al 5.000 m, Xavi Barrubés al triple, Tyrone Donaire al martell i Marta Méndez a la perxa.

Aaron Sola a la 1a jornada. Foto Avancam

L’equip que buscarà de lluitar pel podi actualment fora dels tres primers llocs és l’Agrupació Atlètica Catalunya, que disputa la final a casa. L’equip barceloní ve de sumar el tercer lloc femení a DH Liga Iberdrola, per tant, amb bones prestacions de cara a retallar els 40 punts de diferència respecte al tercer. Arriben a la cita amb Sebastià Pons als 100 mll, Jordi Pujol als 5.000 m, Àngel i Dani Torrero a l’alçada, Aaron Sola al disc, Daniel Ruiz al martell, Laia Monforte als 400 mll, Marta Bayo als 1.500 m, Judit Prats al pes i Katia Coquis a la javelina. De l’estat de forma dels seus i les seves atletes top dependrà en gran forma la posició final de l’Agrupa.

L’Aldahra Lleida està en cinquena posició després de la primera jornada i va veure com el seu grup masculí acabava tercer de 1a divisió a la jornada Liga Joma. L’equip lleidatà buscarà retallar posicions amb els de dalt i allunyar el CA Manresa, el seu perseguidor. Ho farà amb atletes com Pau Aragonès als 110 tanques, Roger Martínez a l’alçada, el jove Gerard Latorre al triple, Daniel Cogul al disc, Pablo Oliver al martell, Meritxell Hernàndez als 100 mll, Mar Segura als 400 mll, Marwa El Khouya als 1.500 m i Haja Gerewu al pes.

Ona Bonet al salt d’alçada de la primera jornada. Foto Avancam

En sisè lloc, el potent equip de l’Avinent Manresa, que va veure com no van començar bé les coses a Liga Iberdrola i Liga Joma. Amb tot, ganes de reivindicar-se amb les seves estrelles, en gran part de l’equip femení. Atletes com Laura Bou als 400 mll, Laura Clemente a la perxa, Ainhoa Martínez al pes, la jove Mercè Junyent a les tanques i al relleu, Sergi Cabezón al martell i Biel Cirujeda al relleu. Nomes son quatre punts els que separen l’equip manresà del lleidatà.

Finalment, en les dues últimes posicions, de moment, UCA i CA Tarragona. Avantatge momentània de l’UCA, amb trenta punts de marge. L’equip colomenc vol mirar també d’apropar-se a Manresa i Lleida, separats per 20 i 30 punts. Amb Marina Lamata als 100 tanques i Ericka Maseras als 100 mll al capdavant, l’equip del Barcelonès comptarà, també, amb David Castro al triple, Teo Tiburcio als 400 mll, Àlex Martínez al disc, Ruth Martí als 1.500 m i Laia Rodríguez a la llargada.

Finalment, el CA Tarragona mirarà de sortir de la zona més baixa, amb un equip preparat per, com a mínim, lluitar contra UCA, Manresa i Lleida. A priori, parteixen amb el desavantatge de la primera jornada, però ho lluitaran fins al final. Comandats per Mireia López als 100 tanques, tindran també la presència de Pol Aixalà i Mireia Redondo als 400 mll, Carla Gonzàlez al 5.000 m, Marina Tibau i Bàrbara Pintado al pes.

Podreu anar seguint les evolucions de la jornada a través de les xarxes socials de la Federació Catalana d’Atletisme.

· Reglament   · Atletes inscrits