Tres atletes de Catalunya al Campionat del món 50 K

381

Tres atletes de Catalunya es troben a hores d’ara a Hyderabad per competir al Campionat del món IAU 50 K. Carles Montllor, Mireia Sosa i Bàrbara Ramon son tres dels participants a la prova de llarga distància que es disputarà diumenge a la població índia. L’expedició de la RFEA la formen deu atletes, quatre noies i sis noies, i Catalunya és la federació amb més representants.

Hyderabad és una població de 9 milions d’habitants al centre-sud de la Índia, capital dels estats de Telangana i Andhra Pradesh. És la primera vegada que el segon país més poblat del món acull aquesta competició. Recordem que el Campionat del món de 50 K no l’organitza la World Athletics, ho fa la IAU, la International Association of Ultrarunners.

Carles Montllor i Bàrbara Ramon – Foto: FCA

Aquesta distància està només reservada per aquells atletes preparats per superar la distància del fons convencional (la màxima distància és la marató). Per aquest motiu, els tres atletes de Catalunya presents a Hyderabad són experts en aquestes distàncies. Montllor, Sosa i Ramon ja tenen experiència en grans esdeveniments de llarga distància.

Carles Montllor ve de quedar quart al Campionat de Catalunya de mitja marató i ser segon M35. L’atleta del LEA La Blanca va aconseguir la temporada passada la plata per equips a l’Europeu de 50 K, acabant en 14a posició global. L’atleta, a més, ha estat campió de Catalunya de marató i té diverses medalles M35 en pista, a banda de ser l’actual subcampió estatal dels 50 K, que li van donar el bitllet pel mundial.

Mireia Sosa – Foto RFEA

Mireia Sosa és una gran experta ultrarunner en grans distàncies. L’atleta lleidatana va batre a l’abril el rècord de Catalunya i Espanya dels 100 K amb una marca de 7:52:21. A més a més, ha estat campiona d’Espanya dels 50 K, campiona catalana de marató quatre vegades i ha pujat diversos cops al podi del campionat català de mitja marató, a banda dels títols en les proves màster. Sosa té ganes de demostrar el seu nivell en una prova internacional.

La tercera atleta de Catalunya serà Bàrbara Ramon. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya competirà de nou a nivell internacional, després de la seva plata per equips l’any 2022 a l’Europeu de 50 K i el seu 10è lloc. La de Santa Coloma de Farners ha obtingut bons resultats aquest 2023, veient-la, entre d’altres, al podi del Campionat de Catalunya de 10 K.

La sortida es donarà diumenge a les 9 K hora de la Índia, amb sortida i arribada a l’estadi Gachibowli. Estarem molt pendents de les evolucions de tots tres atletes, que miraran de lluitar, juntament amb els seus companys de la RFEA, per una bona posició per equips i també a nivell individual.

· Informació