Tres equips catalans al Campionat d’Espanya sub 14

623

La RFEA organitza a Torrevella el Campionat d’Espanya sub 14 per equips. El municipi alacantí viurà la competició d’atletes més joves a nivell estatal, on els clubs presenten els millors equips possibles. El CA Sant Celoni a la categoria masculina i l’Agrupació Atlètica Catalunya i el Lluïsos de Mataró seran els equips catalans representants a la cita.

La competició es divideix en dues jornades, dissabte a la tarda i diumenge al matí. La primera començarà a les 16 h amb el salt d’alçada d’homes i finalitzarà a les 19.30 h amb els relleus. Diumenge la jornada començarà a les 10 h també amb el salt d’alçada, en aquest cas femení, i finalitzarà a 13.30 h amb els darrers relleus.

Seran un total de 492 atletes, entre els quals 256 seran homes i 236 dones, repartits en 30 clubs diferents masculins i 30 femenins. Es disputaran vuit proves més els relleus en cada categoria. El guanyador o guanyadora de cada s’emportarà 60 punts i així successivament fins al darrer.

CA Sant Celoni

Un dels 60 clubs presents serà el CA Sant Celoni, l’únic català a la categoria masculina. L’equip del Baix Montseny competirà per buscar la millor classificació possible. Els atletes presents seran Guillem Gràcia i Lluc Jubany als 80 mll, Andreu Roher i Elouan Lelievre als 1.000 m, Arnau Alsina i Jan Muntasell als 80 tanques, els mateixos Muntasell i Lelievre a l’alçada, Roher i Gràcia a la llargada, Alsina i Biel Llobera al pes, Jubany i Didak Horstink a la javelina i el mateix Horstink i Llobera als 2.000 marxa. Roc Jubany és l’atleta amb millor marca, en aquest cas a la javelina, arribant primer.

A la categoria femenina trobem dos equips. El primer, l’Agrupació Atlètica Catalunya. L’equip barceloní arriba amb Martina Herrando i Sara Vilches als 80 mll, Bruna Borrás i Martina López als 1000 m, Clàudia Conde i Joana Roca als 80 tanques, Herrando i Conde a l’alçada, López i Borrás a la llargada, Daniela Borrajo i Jana Peralta al pes, Vilches i Joana Roca a la javelina i Peralta i Borrajo als 2.000 marxa.

Bruna Borràs – Foto: Carmelo Rodríguez

L’altre equip català a la categoria femenina serà el Lluïsos de Mataró. El conjunt maresmenc es presenta a Torrevella amb Itziar Martínez i Joana Renart als 80 mll, Naira Donoso i Abril Ruiz-Ruano als 1.000 m, Martina Galeote i Natalia Calvache als 80 tanques, Martínez i Ruiz-Ruano a l’alçada, Renart i Donoso a la llargada, Galeote i Julia Garcia al pes, Natalia Calvache i Sara Palomino a la javelina i la mateixa Palomino i Garcia als 2.000 marxa. Natàlia Calvache arriba amb la millor marca de javelina de les participants.

De les nou edicions del Campionat d’Espanya sub 14 de clubs cap equip català ha aconseguit la victòria ni en homes ni en dones. No obstant, sí que s’han aconseguit millors marques individuals. Ho va fer Àlex Gutiérrez, de l’UA Terrassa, al 2014. Va ser a la prova dels 3.000 marxa i la marca va ser de 16:05:61. I també ho faria Maria Vicente, en aquell moment la samarreta de L’Hospitalet Atletisme, també al 2014, als 80 tanques i amb marca d’11.53.

· Informació Campionat