Tres equips de Catalunya a la 1a Divisió RFEA

529

De forma simultània amb la Divisió d’Honor RFEA, arriba també la 1a divisió. En aquest cas, la Liga Iberdrola i Liga Joma 1a ho fa amb tres equips de Catalunya, d’una banda, el Cornellà Atlètic femení, que buscarà una nova opció d’ascens a DH, i de l’altra, l’Aldahra Lleida i el CA Manresa, que tindran entre cella i cella la salvació. L’equip manresà va aconseguir l’ascens la temporada passada.

I tots tres equips ho faran amb el màxim equip de garanties possibles. No ho tindran fàcil, però queda clar que el potencial català és capaç de plantar cara a qualsevol altre territori estatal. A nivell femení, el Cornellà Atlètic viatja a Durango, Euskadi, per enfrontar-se a Biderzábal, Oviedo Atletismo i Intec Zoiti en aquesta primera jornada. Les verdes, favorites a priori per aconseguir la victòria en aquest primer combat.

I és que les atletes cornellanenques s’han reforçat per aquest 2024, a banda de mantenir peces claus dels seus filials. Mantenen una columna vertebral que ha fet que en les darreres temporades lluitessin per l’ascens a DH.

Aintzane Castarlenas serà una de les protagonistes. Foto Alicia Pou

Algunes de les atletes destacades que veurem al País Basc seran Aintzane Castarlenas als 100 mll i als 200 mll, Laura Girol als 400 mll, Laia Saumell als 100 tanques, Irene Clemente a l’alçada i al triple salt, Silvia Ruiz a la perxa, Diwa Vila a la llargada i al triple salt, Irene Vega i Erika Duro i Beatriz Cantero als 5.000 marxa. A més, destacar a joves com Zuzanna Bednarek als 200 mll, Gisel·la Gallach als 400 tanques, Martina Montserrat als 100 tanques i Ia Silva als 800 m.

Estel Pons competirà amb el Cornellà Atlètic. Foto Avancam

A més, comptaran amb l’ajuda de Júlia Solé i Irma Gonzàlez del CA Igualada, Estel Pons i Alba Antúñez del GEiEG i Lucía Fernàndez del CA Sant Just. La jornada es disputarà dissabte a la tarda.

 

 

· Liga Iberdrola

D’altra banda, a la Liga Joma, Lleida i Manresa uneixen els seus camins en una 1a jornada a la localitat valenciana de Gandia. Allà es trobaran amb el Safor-Teika i l’UCAM Cartagena en una nova jornada on l’equip del Segre mirarà de seguir amb la dinàmica dels últims anys, mentre que l’equip del Bages farà el seu debut després de l’ascens l’any anterior amb ganes de reivindicar-se.

L’equip lleidatà, doncs, tindrà aquest només el seu equip masculí, i per la gran cita de la primera jornada, portarà a Gandia a atletes com Pablo Guizán als 100 mll, Daniel Garcia als 400 mll, Pau Aragonés als 110 tanques, el jove M’hamed Mouacha als 3.000 obstacles, Roger Martínez a l’alçada, Theo Ruiz a la perxa, Ferran Camacho a la llargada, Daniel Cogul al pes i al disc, Pablo Oliver al pes i al martell i Lluc Serrat als 5.000 marxa.

El CA Manresa el dia de l'ascens a 1a Divisió. Foto club
El CA Manresa el dia de l’ascens a 1a Divisió. Foto club

A més, es reforça enormement amb els seus filials, el CA Granollers, l’UA Rubí, CA Parets o l’Ascó. De fet, d’aquest darrer, porten a un dels atletes del moment, Hailu Estrampes. A més, del CAG, a Pere Casanova, Aniol Clavell o Albert Jaén i de l’UA Rubí a Ian Martínez o Ferran Soler, a banda de Ferran Corbera del CA Parets.

D’altra banda, el CA Manresa arriba a la cita amb ganes de seguir la dinàmica de l’ascens des de 2a. No ho tindran fàcil, però igual que el Lleida, aprofitarà els seus millors homes, talent jove, amb d’altres arribats dels filials.

L’equip manresà tindrà com a pals de paller a homes com l’andorrà Arnau Roig als 100 mll, Biel Cirujeda i Oriol Vergés als 400 mll, Jan Díaz als 100 tanques i a la llargada, Martí Serra a la perxa i Sergi Cabezón al pes i al martell, a més dels més veterans de l’equip, com Abel Casalí als 3.000 m, Ricard Clemente a la perxa o David Cervelló als 5.000 marxa, que seran els encarregats de comandar al fort grup de joves.

A més, cal apuntar els atletes que arriben d’altres clubs filials, com ara el Club Atletisme Gavà, que aporta a Joan Jiménez a l’alçada o el CA Castellar, amb Pol Saperas o Lluís Toledo.

La competició es disputarà a la tarda de dissabte com la resta d’equips catalans d’aquesta jornada.

· Liga Joma