Tres jornades de formació tècnica de la FCA

754

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar aquest dissabte una concentració de velocitat i tanques amb els millors esportistes de les categories de promoció i tecnificació de Catalunya, i els seus respectius entrenadors. Es va desenvolupar al CAR de Sant Cugat i va comptar amb la presència de Carles Lorente, Alejandro Rodríguez, Josep Maria Padulles com a tècnics especialitzats, i en Pau Fradera, l’Àlex Codina, l’Àlex Mancheño, l’Àlvaro Aljarilla, en Luís Sevillano i en Quim Garcia Romera, com a coordinadors. També es va comptar amb la presència de Quim Erta, director tècnic i coordinador dels plans especials de la FCA.

La quarantena d’atletes convocats entre les categories sub 16, sub 18 i sub 20 van desenvolupar un taller-fòrum separats per diferents grups de treball, que va permetre debatre extensament. A més a més, les/els atletes i tècnics van poder donar la seva opinió en aspectes de calendari i formació. Posteriorment, es van realitzar diverses proves de tests, buscant determinar el perfil força-velocitat amb plataforma de contacte, i una cursa de 30 metres amb cèl·lules fotoelèctriques per analitzar el perfil de velocitat horitzontal. Finalment, es van celebrar dues xerrades tècniques i un entrenament per especialitats.

També durant el dissabte, al CTE Terres de l’Ebre- Amposta va acollir la jornada dedicada al llançament de martell. Pau Cecilia va ser l’encarregat de coordinar la jornada amb set atletes destacats dins de les categories sub 16 i sub 18. Aquesta formació tècnica s’emmarcava en el programa PNTD de la RFEA.

La jornada va desenvolupar una xerrada teòrica sobre l’edat madurativa, una sessió tècnica de llançaments, una valoració amb l’anàlisi de les gravacions dels entrenaments i la creació de sinèrgies en comunitat entre els atletes. Tot plegat amb l’objectiu de millorar l’amplitud d’entrada al primer gir i analitzar casos individuals de col·locació de segments en el moment de volteig i sortida del primer gir. Toni Simarro va ser el tècnic especialitzat convidat.

Diumenge vam viure una altra jornada del PNTD al CTE Terres de l’Ebre- Amposta. En aquest cas, la disciplina protagonista va ser la javelina. El desenvolupament de la jornada va ser molt semblant al del dia anterior amb el llançament de martell. Treball centrat en la millora específica de les principals articulacions implicades en el llançament de l’artefacte amb els tests adequats. Els objectius eren ajudar a determinar les passes prèvies de cursa abans del final i buscar l’optimització de la relació velocitat de desplaçament i capacitat de bloqueig. Víctor Rubio va ser el tècnic especialitzat, amb la coordinació d’en Pau Cecilia i sis atletes presents.

Finalment, cal recordar que fa dues setmanes vam viure unes jornades PNTD al CAR de Sant Cugat dedicades als llançaments de pes i disc, amb Luís Lizaso com a tècnic especialista i amb la presència de Núria Ferrer, Laura Redondo i Quim Garcia Romera a la coordinació i al davant de les xerrades. Hi van participar uns 16 atletes, 8 per disciplina.