Tres medalles catalanes al Campionat de llançaments a Jaén

244

Els i les atletes de llançaments de Catalunya tenien dues cites aquest cap de setmana importants, els Campionats d’Espanya absolut a Jaén i el màster a Llorca. En ambdues cites s’han aconseguit medalles i bones marques. A la ciutat andalusa, tres medalles de tres atletes dominadores i amb el cartell de favorites. A la Regió de Múrcia, fins a 22 medalles de l’atletisme màster català.

Comencem amb el Campionat d’Espanya de llançaments a Jaén. Allà, deu atletes de Catalunya hi participaven i vam viure magnífics moments. Per començar, el novè títol d’Espanya de Laura Redondo al martell. La gavanenca segueix sumant fites a la seva carrera, i amb un llançament de 65.84 m va sumar la medalla d’or a la prova del martell. Redondo venia de guanyar el Campionat català i a Jaén va donar mostres solvents de que continua al peu del canó.

Les altres dues medalles van arribar del disc. D’una banda, la jove Daniela Fernàndez, de categoria sub 20, segueix sumant èxits. Venia de guanyar el Campionat català sub 20, i a Jaén es va mostrar com una de les millors llançadores de l’estat en categoria absoluta, tancant el concurs amb 52.60 m i tocant l’or. L’olesana va compartir podi amb Andrea Alarcón. La campiona catalana de disc va acabar en tercer lloc amb 51.59 m i segueix mantenint-se als podis estatals. Alarcón i Fernàndez va veure com June Kintana aconseguia un nou títol d’Espanya.

A més d’elles, destacar, per exemple, el paper d’Erik Hujing a la javelina. El llançador va aconseguir la seva millor marca personal acabant 4t d’Espanya amb una marca de 68.20 m, força a prop del podi. Álex Sànchez va ser 6è al mateix concurs, mentre que Marc Alique va ser 8è. Belén Bermejo va acabar vuitena del martell amb 51.93 m, i Aaron Sola setè del disc amb 52.72 m. Finalment, destacar el paper de Cristian Ravar. El llançador ebrenc es va tornar a quedar a les portes del podi estatal. Aquest cop, va ser 4t amb 66.85 m, però continua buscant la medalla d’Espanya igualant-se amb els millors llançadors.

Això pel que fa a Jaén, però a Llorca vam viure un altre campionat d’Espanya, aquest cop màster. Aquí, el Campionat d’Espanya de llançaments d’hivern màster ens va deixar 22 medalles catalanes, tota una fita d’una altra disciplina que sempre ens porta grans moments.

Comencem repassant aquestes medalles. D’una banda, Joan Bea va fer doblet, or al martell pesat amb 15.28 m i RCAT i al martell amb 51.55 m a la categoria M40. Marça Cruz també va fer doblet, al martell pesat amb 15.26 m i al martell amb 43.43 m a categoria M50. Ramon Estapiña va aconseguir el tercer doblet català, amb 14.67 m al martell pesat i 36.17 m al martell en categoria M75, sumant dos ors.

A la javelina, or M70 de Manuel Suàrez amb 36.78 m i plata de Francesc Mosquera a M65 amb 32.52 m. Al disc, plata de Domingo Sánchez al disc M65 amb 39.08 m, or de Manuel Suàrez per sumar un nou doblet, amb 30.35 m M70, mentre que Sebastián Berengui sumava també or M45 amb 37.77 m.