Tres medalles catalanes durant la FOJE a Maribor

866

La FOJE va posar punt i final amb un bon recull de bons resultats pels que fa als atletes de Catalunya. El Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOYE en les seves sigles en anglès) sempre porta una bona collita pels atletes locals. Alguns dels que han guanyat medalla els veiem actualment a l’elit. Per tant, és una bona notícia tenir diversos atletes catalans a les parts més altres de les classificacions d’aquest curs.

A Maribor, Eslovènia, tres atletes de Catalunya van pujar al podi. Comencem amb Isaías Artigas. El velocista del Muntanyenc de Sant Cugat tanca una temporada d’ensomni, on ha aconseguit batre diversos RCAM en 200 mll i 400 mll, ser campió de Catalunya i Espanya sub 18, i ara, medallista europeu. L’atleta va competir a la prova dels 400 mll, passant a la final com a tercer de les semifinals amb marca de 47.89. Això feia presagiar que tindria rivals de molt de pes. No obstant, a la final, Artigas va ser un dels rivals a batre, i finalment es va penjar el bronze amb una marca molt semblant, 47.86.

La segona medalla va ser de la marxadora del CA Tarragona Júlia Suàrez. És actualment una de les atletes amb més futur, en una prova on sempre destaquen les atletes catalanes, sense anar més lluny, comparteix categoria amb Sofia Santacreu. N obstant, Suàrez va ser capaç de jugar les seves cartes, i va sumar la medalla de plata als 5.000 marxa amb una marca de 22:48:02.

Marta Mitjans – Foto: FOJE

Finalment, nova medalla catalana per Marta Mitjans. L’atleta maresmenca segueix meravellant, també a Europa. Mitjans va aconseguir passar a la final dels 800 m amb 2:09:30, mantenint sempre el nivell i baixant dels 2:10. Era una de les rivals a tenir en compte a la final, i a la final ho va demostrar, amb el bronze i una marca excel·lent de 2:06:96, tancant el curs amb un excel·lent registre.

Destaquem també el paper de la resta d’atletes catalans. Àlex Pintado, de l’UA Terrassa, també va obtenir un gran resultat. Pintado va acabar la final dels 1.500 m com a 4t classificat, a tocar del podi. A les semifinals va passar amb un temps de 4:01:82, amb la darrera Q majúscula. I a la final va saber jugar les seves cartes, tot i que al final no va poder pujar al podi. 3:54:48 i fregant el tercer lloc. Excel·lent també la temporada de Pintado.

Hailu Estrampes – Foto: FOJE

A més a més, dos atletes de javelina hi van participar. El primer va ser Hailu Estrampes. L’atleta del CA Ascó també va tancar una temporada rodona, amb rècords de campionats, superant els 70 metres a la javelina i l’RCAT. Amb tot, a la FOJE va acabar la final de la seva prova en 9a posició amb una marca de 59.20 m. D’altra banda, Ingrid Valcarcel també tanca una temporada genial, on va aconseguir l’RCAT superant els 50 metres. A Maribor va passar a la final amb 43.42 i allà va ser 9a amb 42.23 m.

Finalment, destacar el paper de la setena catalana. Noa Martínez, que aquest curs també ha batut el RCAT a la perxa amb 4 metres, va tancar la temporada a la FOJE. Martínez va quedar-se a semifinals amb 3.60 m, tot i que l’atleta de l’Agrupació Atlètica de Catalunya s’ha de quedar amb el fet d’haver arribat a la competició internacional després dels seus títols catalans i estatals.

Amb aquesta competició, la generació sub 18 catalana tanca una temporada magnífica, sent la categoria amb més medalles a categories estatals. Una generació que ens farà gaudir.