Tres proves a tenir en compte aquest cap de setmana

482

La pista d’atletisme de Can Dragó acull la ja clàssica 24 hores d’Ultrafons Barcelona, que enguany arriba a la 19a edició, una prova només apte per les més valentes i valents, que consisteix en una cursa d’un dia sencer pel tartà, organitzada per l’associació esportiva corredors.cat i la col·laboració de l’ajuntament de Barcelona. La victòria se l’adjudica la persona que ha recorregut més quilòmetres durant 24 hores seguides. El rècord masculí de la competició és el d’Andrii Tkachuk, aconseguit la temporada passada amb 264,914K recorreguts, mentre que el femení és el d’Antje Krausse, amb 235,228 quilòmetres.

Cal apuntar que hi haurà diverses modalitats durant la disputa de la prova. A banda de les 24 hores, també es podrà participar a les 12 hores, les 6 hores, les hores 24 per parelles, les 24 hores per equips de 3 a 6 corredors i corredores i les 24 hores per equips de 7 a 24 corredors. Les curses començaran a les 12 h d’avui, i aniran finalitzant conforme passi el temps establert. Els i les atletes participants també tindran resultats oficials de 50K, 100K, 50 milles i 100 milles, i cada 6 h i 12 h es mesurarà la posició concreta de cada corredor i corredora sobre la pista per poder-ho comptabilitzar.

Un total de 310 participants de 31 països diferents competiran a les diferents proves, a més a més dels 39 equips confirmats de relleus. L’organització donarà la totalitat dels guanys aconseguits al centre d’acollida ASSÍS que treballa pel benestar de les persones sense llar.

· Web 24 hores

Encara a Barcelona, el barri de La Sagrera acull la 44a cursa de La Sagrera, en el marc de les seves festes majors. La prova està dividida en 5K i 10K, i s’iniciarà a les 8:30 h entre el carrer Hondures i el carrer Josep Estivill, punt d’arribada també de la distància llarga.

També es disputaran curses pels infants, amb un recorregut de 1.100 metres pels que tinguin entre 10 i 15 anys, uns 750 metres pels de 6 a 9 anys i uns 250 metres pels de 0 a 5 anys. A més a més, aquest any s’inclou una cursa inclusiva de 60 metres pels infants amb mobilitat reduïda. Coincidint amb la Marató de TV3, una part de la recaptació anirà destinada a aquesta causa.

· Web La Sagrera

Finalment, Vilanova acollirà la 33a Mitja Marató i 10K de Vilanova i la Geltrú. A les 9.30 h es donarà inici a les dues proves, amb sortida i arribada a les pistes d’atletisme del municipi, amb premis pels tres i les tres primeres i per categoria. El circuit és nou, amb recorregut per la zona interior i marítima del municipi, passant un cop pel carrer Caputxins, la rambla principal, el port pesquer i el port nàutic, amb tot homologat. S’esperen a un total de 1.300 corredores i corredors.

· Web Vilanova