Ulldemolins coronarà al rei i a la reina de les curses verticals

314

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya de curses verticals a la població tarragonina d’Ulldemolins, a la comarca del Priorat i a tocar de la serra del Montsant. La sortida es donarà a prop del càmping Montsant Park, al sud del municipi. Més d’una quarantena d’atletes federats i federades de trail buscaran el títol en diverses categories.

La sortida de la cursa principal es donarà a les 9h, on hi participaran els i les atletes absoluts, sub 23 i sub 20 en categoria masculina i femenina. Seran 4 quilòmetres de pujada el que hauran de recórrer els participants. A les 9.05 h es donarà la sortida del campionat català màster i sub 18, amb la mateixa distància a recórrer. Finalment, a les 9.10 h, i en el mateix circuit, sortiran els i les atletes no federats en el mateix circuit.

Aquests quatre quilòmetres que recorreran els i les atletes seran a través del Parc Natural de la Serra del Montsant. El punt d’inici serà un jaciment arqueològic a tocar del càmping Montsant Park, a 620 metres d’alçada, i el d’arribada la Roca Corbatera, punt més alt del Priorat a 1.163 metres d’altitud. Els i les participants superaran uns 575 metres de desnivell positiu. El circuit passarà per Santa Maria del Montsant, vorejarà la Punta de la Serra Major i acabarà a la Roca Corbatera.

D’entre els participants, cal destacar els absoluts, amb la presència de Roger Comellas i Diame Daouda, del JA Berga, i Oriol Ferré, del CE Penedès. A la categoria sub 20, Pere Menéndez, de l’UA Terrassa. A la sub 18, destaquen els dos atletes del CA Canovelles, Nil Garcia i Íker Gonzàlez. A la categoria màster hi participaran atletes com Javier Coca, de la JA Berga, David Iglesias, del CA La Sansi, David Ramírez, del CA Montornès o Josep Llevadot, de l’AA Xafatolls.

Pel que fa a la categoria femenina, Yousra Laghmich serà l’atleta destacada sub 20. També participaran atletes com Judith Artigas, del CE Penedès, Sílvia Cedillo o Sandra Cortés, del CA Montornès, o Sílvia Agut, també del CE Penedès.

Trail Les Ermites – Foto: David DC

A més a més, al mateix moment que se celebri el Campionat de Catalunya de curses verticals es donarà el tret de sortida a les distàncies del Trail Les Ermites, de 21 K, 10 K i 8 K. Els i les participants recorreran, entre altres llocs, la part alta de la Serra Major, l’Ermita de la Mare de Déu de Montsant, el Pi de la Carabasseta i l’ermita de Santa Magdalena, circulant, també, pels entorns del municipi d’Ulldemolins.

La temporada passada, a la Pobla de Segur, Lleïr Barcons va ser el campió masculí i Laia Andreu la campiona a la categoria femenina. Aquest campionat, dins de la Federació Catalana, és molt jove, doncs aquesta serà tot just la tercera edició que es disputarà. A la primera, dos atletes d’alt nivell es van endur el títol, Miquel Corbera a la prova masculina i Gisela Carrión a la femenina.

· Reglament   · Atletes inscrits