Última prova de pista coberta del 2023 amb rècord d’inscrits i d’inscrites

1080

La Federació Catalana Atletisme organitza aquest dissabte el darrer control del curs 2023 de la temporada de pista coberta. Tenint en compte que diumenge és 24, els controls sub 18-20 i absolut es disputaran la tarda de dissabte de manera simultània, amb un gran nombre d’inscrits i inscrites. Aquest curs, la FCA ha organitzat més controls durant el desembre de cara a poder absorbir en la mesura del possible la gran demanda de participants a la Pista Coberta. Cal destacar que en aquest control s’aconseguirà un nou rècord d’inscrits i d’inscrites, amb 940 participacions. Al matí es disputarà el control sub 16.

El control començarà a les 15 h de la tarda amb les proves dels 60 mt de totes les categories i s’acabarà a les 21.30 h amb la prova dels 3.000 m per invitació. Cal fer l’esment que degut a la molt elevada inscripció a les proves de llargada, el Comitè Tècnic ha decidit limitar la participació, tal i com esmenta el punt F del reglament. D’aquesta manera, en un dels fossars participaran els i les atletes sub 18 i sub 20 i en l’altre els i les atletes de categoria absoluta. També s’ha decidit no disputar, com en el control anterior, les finals de 60 mll i 60 mt per evitar acabar el control més enllà de les 22.30 h de la nit.

60 mll – Foto Alicia Pou

Un gran nombre d’atletes absoluts voldran acabar l’any amb bona nota de cara a encarar amb més solvència l’inici de 2024. D’entrada, en els 60 mll, presència de Víctor Fernàndez, Jordi Belenguer, Adrià Reina i Julio César Brito com atletes més destacats a la prova masculina. En els 400 mll, el duel està servit amb atletes com Ivan Azuara, Javi Lorente o Àlex Valverde. Àmplia participació també del 1.500 m, amb Joan Bru, Víctor Blasi o David Lombrana. El concurs de perxa masculí també tindrà noms destacats, com ara Oriol Almirall, Artur Coll i Víctor León.

300 femení – Foto Dani Meumann

Pel que fa a altres proves, a la llargada tindrem noms com els de Pere Casanova, Marc Garcia o Julen Garralaga, en el pes veurem el debut d’Aaron Sola i Eloi Rovira, mentre que en el 3.000 m per invitació, trobem molts noms destacats, com ara Xavi Badia, Brahim Fateh, Marc Fernàndez, Eric Lore, Aleix Vives, Roger Súria o Jordi Torrents.

60 t femení – Foto Dani Meumann

D’altra banda, a les proves femenines, alt nivell també als 60 mll, amb Ona Rossell, Celia Payrato, Andreea Florina Sabou i Laura Sabaté. En els 400 mll, Laia Monforte, Mar Segura i Laura Girol estaran presents. En els 1.500 m, Esther Guerrero i Marina Guerrero centren l’atenció, mentre que en els 60 mt veurem el debut de Mireia López, acompanyada de Marina Lamata. Finalment, a l’alçada, l’atleta destacada serà Irene Clemente i a la llargada veurem a Elena Llobera, Andreea Florina i Clara Gabaldón.

També hi haurà la participació de diversos atletes sub 18 i sub 20. Destaquem la presència de Max Peula i Marina Polo als 60 mll, Marc Garcia i Berta Calvera als 400 mll, Jan Sola i Júlia Lahosa als 1.500 m, Albert Alsina i Albert Bartolí als 3.000 m per invitació, Mario Stefanov, Mercè Junyent i Aicha Koumi als 60 mt, Jan Díaz a la llargada i als 60 mt, Guillem Giménez al pes i Zuzanna Bednarek a l’alçada.

· Reglament   · Atletes admesos

Finalment, al matí, es disputarà el quart control sub 16 de la temporada, amb la participació, ara ja sí, definitiva dels atletes que l’any 2024 competiran en aquesta categoria. Serà també una nova prova per a tots ells i elles que sumaran noves marques de cara a arribar amb bones condicions al campionat català i estatal que es disputaran el febrer i el març.

· Reglament   · Atletes inscrits