Una cinquantena d’atletes màster al pentatló de llançaments

563

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar a Palafrugell el Campionat de Catalunya de pentatló de llançaments màster amb la presència d’una cinquantena d’atletes federats i federades, amb un bon grapat de les millors marques de més de 35 anys de Catalunya presents a les renovades pistes del municipi del Baix Empordà.

Podi M40 – Foto FCA

Tots ells i elles van acabar amb molta satisfacció de com es va desenvolupar la jornada. Destaquen diversos noms d’entre les medalles d’or. A la prova M40, Joan Bea va tornar a demostrar bon estat de forma amb la victòria amb 3.089 punts, destacant els 49.22 m del martell i els 14.89 m al pes, que significa RCAT M40.

Alt nivell també al pentatló M45. Carles Geronés, vestint la samarreta del club local, el CA Palafrugell, es va endur la medalla d’or amb 3.156 punts. Geronés, acostumat a estat en aquest esglaó del podi, va vèncer en tres proves, martell, pes i martell pesat. Alberto Rey, guanyador de la javelina, va ser plata i Kirian Pérez va ser bronze.

Podi M55 – Foto FCA

El pentatló M50, d’altra banda, el va dominar l’atleta de l’UA Rubí Juan Antonio Segarra amb 3.100 punts. El llançador va vèncer a la javelina i al pes, aquest darrer amb 12.69 m. La plata de la categoria va ser per Daniel Danés, i el bronze per Marçal Cruz. Pel que fa M55, Jose Manuel Mateos, del Lluïsos Mataró, va ser el millor amb 2.599 punts, seguit de Francisco Ferrer i Carles Lombarte.

A la prova M60, Jean Paul Saussus va fer bons els pronòstics i es va endur l’or, amb una marca de 3.581 punts. Saussus va vèncer en quatre de les cinc proves, només quedant segon al disc. Ricard Ballbé va ser plata i Carles Peig, bronze. A la categoria M65, Francesc Mosquera es va endur l’or amb 2.741 punts, seguit de José Antonio López i Juan Jesús Cano.

Podi F55 – Foto FCA

Finalment, les dues últimes categories, victòria de Manue Suàrez, del Pratenc AA, a M70 amb 2.747 punts, seguit de Luís Sàez i Josep Moyano. La M75 va ser dominada per Ramon Estapiña, atleta local, seguit de Francisco Griñant amb la plata.

Pel que fa a les proves femenines, Bàrbara Pintado va ser la millor F35. Pintado va vèncer amb una marca de 2.195 punts, amb 35.35 m al disc. La categoria F45 la va dominar Cristina Garcia, amb 2.601 punts. La prova F50 va ser dominada per Cristina Mañosa, amb 2.515 punts, seguida de Carmen M. Solé, amb 2.507 punts.

Grup guanyadors – Foto FCA

Finalment, bona combinada de pentatló de Beata Beltej. L’atleta local va guanyar la categoria F55 amb 2.518 punts, guanyant totes les proves, i aconseguint RCAT F55 al martell amb 35.89 m, seguida de Maria José Descàrrega, amb una marca de 2.233 punts. La categoria F60 va portar el segell de Mari Paz Molero amb 1.780 punts.

Pel que fa als clubs, el Pratenc AA va liderar la puntuació final, seguit del CA Palafrugell, equip amb tres ors, el CA Tarragona i el CA Granollers.

· Resultats