Una medalla catalana a l’European Road Race sub 20

476

La localitat italiana d’Oderzo, al Vèneto, va ser l’amfitriona de l’European Road Race sub 20, on hi van participar tres atletes de Catalunya. La competició estava formada per dues curses, de 10 K i 5 K, sent la primera la masculina i la segona la femenina.

D’entrada, Pol Seriñana va pujar al podi col·lectiu amb la selecció espanyola. Seriñana va acabar a la 14a posició individual amb un temps de 31:30. L’atleta del CN Banyoles va executar una molt bona cursa i va ser tercer atleta RFEA en creuar la meta. Finalment, l’equip es va endur la plata per davant d’Itàlia i amb la victòria de França.

Pel que fa a la categoria femenina, dues catalanes, Àmbar Tomàs i Blanca Batlle va prendre part de la sortida. L’atleta del FC Barcelona va obtenir el 10è lloc global amb una marca de 17:17, sent la primera atleta RFEA que creuava la meta. Poc després, Blanca Batlle arribava també a meta, en la 12a posició, amb un temps de 17:20. El grup RFEA va acabar en 6a posició.

Amb aquesta competició, els i les atletes posen punt i final a nivell internacional al 2023, amb tres mesos ara per endavant on tindran competicions locals de cros i de ruta abans de tancar l’any natural.