Una quarantena de catalans i catalanes a l’Universitari

1054

El Consejo Superior de Deportes i el Comité Español de Deporte Universitario organitzen a León una nova edició del Campionat d’Espanya Universitari, amb la presència d’una quarantena d’atletes catalans i catalanes que arriben a la cita després d’haver tingut una primera presa de contacte a la primera jornada de la Liga Joma i la Liga Iberdrola.

Els i les atletes de Catalunya, en la seva majoria, viatjaran amb universitats catalanes, destacant la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya i d’altres com la UAB, la UPF, la Rovira i Virgili, la Ramon Llull o la UVic. No obstant, alguns d’altres, com ara Raquel Gonzàlez amb la UCAM de Múrcia, competiran amb universitats d’arreu de l’estat.

Laia Monforte

D’entre les atletes destacades hi participaran, d’una banda, Meritxell Tarragó, representant la Universitat Autònoma, a la prova dels 400 mll. A més a més, Mireia López, representant la UB, participarà a la prova dels 110 tanques. De la mateixa universitat vindrà l’Aina Ramos, la campiona catalana de javelina. Des de terres lleidatanes, Xènia Pubill, a la prova dels 400 mll, i des de la Rovira i Virgili de Tarragona, Núria Caballero a l’alçada i Laia Monforte als 200 mll. Finalment, destacar la presència de l’andorrana Bruna Luque a la mateixa prova, representant la UPF.

Pel que fa a la presència masculina, l’atleta més destacat serà Adrià Alfonso, que competirà amb la UB a la prova dels 200 mll. El campió d’Espanya de la prova tindrà l’opció de debutar en aquest aire lliure 2023. De la mateixa universitat, David Fradera als 400 mll, Albert Romeo als 200 mll, Adam Tallón als 100 mll, els germans Torrero, Ángel i Dani, a l’alçada i Pau Vergés al triple salt.

Raúl Villalonga (469)

A més a més, des de la Universitat de Girona competirà el tanquista Pep Bossa, des de la Universitat de Lleida els llançadors de javelina Àlex Gonzàlez i Arnau Ribé, des de la Rovira i Virgili Jan Sans als 110 tanques i Arnau Solé als 200 mll, des de la UPF l’atleta de 1.500 m Joan Bru, des de la Ramon Llull competirà Raúl Villalonga a la prova dels 800 m i des de la UPC Marc Sala i Julen Sayago al triple salt.

La competició es divideix en tres jornades, donant inici a les 9.30 h del matí amb la prova dels 5 K marxa. A les 17 h començarà la segona jornada i finalment, diumenge al matí a partir de les 9.30 h, es donarà inici a la tercera i darrera jornada.

· Reglament   · Atletes inscrits