Una setantena d’atletes de Catalunya a l’estatal sub 16

636

València rep el Campionat d’Espanya sub 16 en el que serà una de les darreres proves de pista curta a l’estat, restant només la prova sub 20. Una setantena d’atletes de Catalunya viatjaran a la capital valenciana per buscar pujar al podi, amb diversos noms destacats presents.

A les 10 h del matí del dissabte començarà el campionat, dividit en tres jornades, amb la darrera durant la matinal de diumenge, amb la final dels 60 mll masculina a la 13.30 h. Una setantena d’atletes de Catalunya sub 16 hi participaran, tots ells i elles els vam veure al Campionat català i tindrem als campions i campiones d’aquell dia disposats a tot.

L’atleta més destacada catalana a València serà Alba Benito. La saltadora de perxa competirà després d’aconseguir el rècord d’Espanya amb 3.95 m i ser la segona millor marca mundial sub 16 de la prova. La de Benito sembla una medalla assegurada, tot i que òbviament haurà de competir davant de les seves companyes i seguir la bona dinàmica del dia del Campionat català.

Guillem Alonso a la perxa. Foto Carlos Guzman

A més d’ella, fem un repàs genèric del que veurem a València. Alonso Fernàndez serà l’atleta català més ben situat als 60 mll, mentre que Guim Turró ho serà del 300 mll. En els 600 mll, Héctor Robledo, del CA Canaletes, tindrà opció de podi a l’arribar amb la 4a millor marca dels classificats. En els 1.000 m, Eloy Noguera arriba amb la vuitena millor marca, preparat per lluitar pels llocs capdavanters.

Al 3.000 m tindrem moltes opcions catalanes. Marc Benavent, campió català de cros, trail i pista a Catalunya, tindrà una nova opció per buscar medalla, aquest cop en un campionat d’Espanya. A l’atleta del CA Ascó el segueix Gonzalo Turmo, amb la quarta millor marca, del FC Barcelona, i Màxim València, de l’AA Xafatolls, amb la cinquena.

A més, també arribem líders a la prova dels 60 mt. Roger Pérez, de l’AA Figueres, i Qixiang Lu, del CA Sant Andreu de la Barca, arriben els primers del rànquing. Als salts, a la perxa, el millor posicionat és Guillem Pareja, del Muntanyenc Sant Cugat, segon classificat. Adrià Sànchez, del CA Parets, arriba amb la cinquena millor marca. Al triple salt, Joan Boubacar Guzmán amb 12.96 m i Carlos Rodríguez amb 12.95 m arriben amb opcions de podi.

Berta Linares amb el rècord dels Campionats. Foto CA Lloret

Pel que fa a les proves femenines, a la velocitat, màxima confiança per a Berta Linares. L’atleta del CA Lloret arriba després de batre RCAM al Campionat de Catalunya sub 16 i ho fa quarta amb una marca de 7.71. Lluna Marsal la segueix amb 7.81. La mateixa Linares arriba segona als 300 mll, amb opcions reals de medalla, segona classificada. Mabintou Camara també tindrà opcions. Als 600 m, les dues líders son catalanes. D’una banda, Maia Parés, del CA Canovelles i dominadora en proves de cros. De l’altra, Alba Antúnez, del GEiEG Gironí.

Als 3.000 m, referència de Rabab Ouzemmou, que com Benavent, ha estat capaç de guanyar el campionat de cros, trail i pista a Catalunya. També tenim dues líders del rànquing als 60 mt. D’una banda, la millor marca, Jana Queralt, de l’Aldahra Lleida, i de l’altra, Adriana Curto, del Dinamik Vilanova. El seu germà, Óscar Curto, va guanyar medalla sub 18 el cap de setmana passat a Sabadell.

Maia Parés una de les favorites als 600 m. Foto Carlos Guzman

A la perxa, a banda de Benito, Mar Páez l’acompanyarà amb la segona millor marca, sent les dues del CA Laietània. A la llargada femenina, Adriana Curto, que també competirà als 60 mt, ho farà en aquest prova amb la cinquena millor marca. Al triple participarà una companya de Curto, Martina Chaboye. Al pes, Mariona Arenas arriba amb la quarta millor marca, mentre que al pentatló competiran Noa Godoy i Aina Ferré.

Estarem molt pendents de les evolucions de tots els atletes de Catalunya durant el cap de setmana.

· Web Campionat