Una setantena d’atletes de Catalunya a l’Europeu màster

942

Un cop superem l’estiu, encara trobem campionats de la temporada d’aire lliure en pista per resoldre’s. Els màsters encaren el seu particular tourmalet amb la disputa d’un dels campionats importants de l’any. Aquest 2023 ha tocat l’Europeu i se celebrarà a la localitat italiana de Pescara.

El campionat ha començat avui i s’allargarà durant deu dies i comptarà amb la presència d’una setantena de catalans i catalanes, amb gairebé quaranta atletes a la categoria masculina i una mica més de trenta a la femenina.

Tots ells i elles s’han preparat de valent durant tot l’estiu per buscar la millor classificació possible, en diversos casos, optar a les medalles com han fet en darrers campionats d’Europa o del món.

D’entrada, repassem noms de la categoria masculina. A la velocitat, atletes com Toni Mayoral als 100 i 200, Udomsinachi Erete als 400 mll i Ricard Rof als 100 mll, estaran entre els destacats. A les proves de mig fons, Albert Cebollero i Miguel Àngel Balagué competiran als 800 m i el darrer ho farà també als 1.500 m. A més a més, al fons, atletes com Albert Caballero o Ferran De Torres es trobaran als 5.000 m i 10.000 m. Juan Pedro Sanz Coca competirà als 10 K i a la mitja marató.

Luís Abadías, Pedro José Aranda i Ignasi Melo competiran a la prova dels 5.000 m marxa, fent-ho els dos darrers a la prova dels 10.000 m juntament a David Cervelló i Aranda i el mateix Cervelló també als 20 K. En els salts, Carlos Teruel a la perxa, Salvador Marangues a l’alçada i perxa i Jaume Vila a la llargada seran atletes a tenir en compte. Als llançaments, Domingo Sànchez amb el disc, i a les combinades, Kirian Pérez i Juan Carlos Herrera, seran també dos noms que haurem d’anar destacant.

Maite Marzo

A les proves femenines, Maria Rosa Busquets serà la nostra representant velocista als 100 mll, 200 mll i 400mll,  Maite Marzo serà destacada als 200 mll i 400 mll, mateixa prova on destacarà l’atleta de l’Aldahra Lleida Elisabet Ruz. Als migfons, Laura Cebollada competirà als 800 m i als 1.500 m, als fons, Esther Fidalgo serà la nostra atleta als 10 K i a la mitja marató, prova on també hi serà Elena Quirós. Als cros, la mateixa Cebollada estarà acompanyada de Sara Beltran i Manuela Martínez.

Als 80 mt, Pat Vidal mirarà de buscar lluitar per les medalles, igual que Adhara Barril i Maite Marzo, que competiran als 400 tanques. L’atleta del CA Manresa ho farà en tres proves diferents. A la marxa, Yolanda Rodríguez, Maria Azucena Garcia i Mari Carmen Frontons competiran als 5.000 m, Olga Cabrera als 10.000 m i la mateixa Yolanda Rodríguez ho farà als 20.000 m.

En els salts, Pat Vidal competirà a l’alçada, a banda de les tanques. També buscarà de nou les medalles Lluïsa Casanovas, una de les històriques, a la prova de l’alçada, el triple salt i la llargada. A la perxa, l’atleta de l’Hospitalet Atletisme Patricia Hidalgo buscarà també medalla internacional.

Els llançaments també trobem diverses atletes catalanes destacades. Alba Estévez i Mercè Ribelles ho faran al disc, Maria José Descàrrega, Montserrat Paños i Maria Cristina Gargallo al martell i martell pesat, a banda de competir també en el pentatló de llançaments.

En els propers deu dies estarem pendents de les possibles medalles catalanes de tots ells i elles, amb moltes opcions d’atletes que venen de ser campions d’Espanya abans de l’inici de l’estiu.

· Informació