Una vuitantena d’atletes de Catalunya a Salamanca pel sub 20

411

Una vuitantena d’atletes de Catalunya viatgen a Salamanca al Campionat d’Espanya sub 20 per competir en el darrer estatal del curs a la pista curta, de les quals la meitat seran dones. Moltes opcions de medalla i també de victòria en una generació que ha demostrat de sobres tenir un futur brillant.

I és que, per exemple, en aquesta expedició hi serà Ona Bonet. L’atleta del CA Manresa en va fer vibrar a tots i totes al Campionat de Catalunya sub 20 amb el rècord de Catalunya i amb el seu 1.86 m mirarà d’aconseguir un nou campionat d’Espanya. Bonet és la gran referència de l’atletisme català en aquest sub 20 a nivell femení, però a nivell masculí trobem també el nom d’un atleta que ha brillat en aquesta PC.

Ericka Maseras a Sabadell. Foto FCA

Pol Elvira, que ha batut el RCAT i l’RESP sub 20 als 60 mll, arriba a Salamanca amb els seus 6.68 i disposat a vèncer a tots els seus rivals. Elvira ha mostrat de forma evident que és una de les grans esperances de la velocitat catalana, i l’atleta vol seguir sumant ors estatals, recordem que la temporada passada ja el va aconseguir a Sabadell.

I començant per la velocitat, a Elvira l’acompanyaran Pol Leal, Biel Calvet, Pau Subirats i Nil Gonzàlez, mentre que als 200 mll, la gran esperança és Oriol Sànchez, del CE Universitari, que està situat amb la 4a millor marca i amb clares opcions de podi. A nivell femení, el nom és el d’Ericka Maseras. L’atleta de l’UCA és l’actual campiona de Catalunya absoluta i arriba a Salamanca amb els seus 7.50, i malgrat això amb la segona millor marca. No obstant, mirarà de lluitar per l’or. L’acompanya Jazmin Romeu, una altra velocista d’alt nivell que lluitarà pel podi. Inès Gómez serà la tercera.

Diana Fernàndez a la Pista Coberta Carme Valero. Foto Avancam

Als 200 mll, Mar Buchaca arriba amb la millor marca, però les lleidatanes Carla Cagigós i Clàudia Martínez també voldran lluitar per entrar a la final. D’altra banda, als 400 mll, les grans esperances son l’andorrana Duna Viñals i Diana Fernàndez, campiona sub 18 l’any passat. A elles se’ls hi suma Berta Calvera i Inès Calleja. En nois, el campió català sub 20, Biel Cirujeda, és la gran esperança, i el seguirà David Parramón, Àlex Fàbrega i Pau Lancho.

Marta Mitjans a Sabadell. Foto Avancam

En els 800 m, els líders son catalans. A l’àmbit masculí, Adrian Gómez arriba en primera posició, mentre que Mathios Fernàndez ho fa amb la tercera millor marca. Lluís Pons i Bruno Maturana també estaran presents. A la prova femenina, Marta Mitjans, RCAT català i amb diverses medalles d’Espanya, parteix un cop més com a favorita, seguida de l’atleta del CA Igualada Carla Bisbal, també acostumada en estar als podis estatals. Irina López, Irene Montoliu i Clara Cano seran les altres catalanes presents.

En el 1.500 m, les millors situades son Júlia Munté i Júlia Lahosa, amb opcions de final, i les acompanya Anna Artero, del CA Tarragona. Però en nois, el líder és català. Àlex Pintado, un dels millors de la seva generació, atleta medallista internacional, mirarà de buscar un nou podi estatal a la prova, arribant primer. Martí Bertran, Arnau Pujols i M’hamed Mouacha l’acompanyaran.

Als 3.000 m, quatre catalans, com el campió català de cros Oriol Jové, Biel Morancho, Aniol Clavell i Jofre Roca, i a nivell femení, una líder catalana, la internacional Marwa El Khouya, amb moltes opcions d’or, que tancaria un primer tram d’any molt bo.

Als 60 mt, Paula Rodríguez, del Barça, arriba amb la tercera millor marca. Elia Medina, Martina Montserrat i l’andorrana Aroa Carballo l’acompanyen. En nois, l’andorrà Pol Herreros és el millor posicionat, i tindrà al costat a Xavier Martínez i Eber Seguí.

Martí Serra a la perxa de Sabadell. Foto Avancam

A l’alçada, Antoni Gonzàlez i Aketza Sumell seran els representants catalans, i a la prova femenina, a banda de Bonet, Fatoumata Diallo i Aina Eberle. A la perxa, sempre amb grans papers catalans, Silvia Ruiz, del Cornellà Atlètic, arriba amb la segona millor marca, i també presents Arlet Sust, Megan Bell i Aina Galán. A nivell masculí, dos noms. El campió català sub 20, Adrià Ripollès, i l’atleta internacional del CA Manresa, Martí Serra, que lluitaran per l’or. Eloi Gràcia i Bernat Van Drooge els acompanyaran.

A la llargada, Rubén Paredes serà el representant català. L’actual campió català del FACVAC Valls arriba novè, mentre que a la prova femenina, Laia Rodríguez i Blanca Weber buscaran millorar marca i fer un bon paper. D’altra banda, al triple salt, trobem una nova líder catalana. Elda Romeva buscarà un nou títol estatal després del seu salt de 12.66 m, que l’allunya de la resta. Bruno Rivera, del Dinamik Vilanova, arriba segon a la prova masculina, i el segueixen Martí Fontanals, Mohamed Iddrisu i Oriol Ramos.

Adrian Priego a les tanques. Foto Avancam

Finalment, el darrer líder arriba a les combinades. El campió català, Adrian Priego, voldrà sortir a lluitar-ho tot i demostrar perquè és la millor marca del moment. Amb ell, Nil Sharma de l’AA Catalunya i Jan Sadurní, del GEiEG. A la prova femenina, Martina Montserrat, del Cornellà Atlètic, mirarà de fer un bon paper al pentatló.

Estarem molt pendents durant tot el cap de setmana de les evolucions de tots ells i elles, i molt atents a la possibilitat de nous rècords de Catalunya per part d’alguns atletes que malgrat ser sub 20, es situen entre l’elit absoluta estatal.

I com sempre, amb David Pérez al record. Un campionat que de ben segur hagués competit i hagués gaudit com el que més.

· Web Campionat