Una vuitantena d’atletes de Catalunya al Campionat d’Espanya sub 18

773

Salamanca acollirà el Campionat d’Espanya sub 18 amb la presència d’una vuitantena d’atletes catalans i catalanes. Diversos d’ells i elles venen amb opcions clares de buscar pujar al podi de cada prova.

A nivell masculí, destaquem la presència, d’entrada, d’Isaías Artigas als 200 mll, juntament amb Biel Cirujeda, tots dos dominant el podi català ara fa dues setmanes i entre els quatre millors d’Espanya. En els 800 m, l’atleta de l’UA Terrassa, Àlex Pintado, arriba amb la segona millor marca dels participants. Als 3.000 m, Bakr El Asri arriba amb la 4a millor marca, després d’obtenir grans resultats al cros i a la pista. També arriba amb la 4a millor marca dels participants el saltador Aketza Sumell, campió de Catalunya a l’alçada, que buscarà el podi.

Adrià Ripollès serà un dels destacats a la perxa. L’atleta de l’UA Montsià, club amb gran tradició a la prova, mirarà de pujar al podi anant tercer dels participants. A la llargada, Ivan Garcia parteix amb la segona millor marca amb uns espectaculars 7.08 m. Finalment, quatre catalans miraran d’aconseguir una bona classificació a la prova de l’heptatló, on Guillem Font és el millor d’ells d’entre els participants.

A la categoria femenina també trobem diferents catalanes que van aconseguir grans posicions al Campionat de Catalunya, i posaran les coses difícils a les seves rivals a Salamanca. Als 60 mll, Jazmin Romeu arriba amb la segona millor marca de les participants, amb uns excel·lents 7.54. També arriba amb la segona millor marca Carla Cagigós, de l’Aldahra Lleida, amb 25.21. La seva companya al club, Diana Fernàndez, també arriba amb el segon millor registre, en aquest cas als 400 mll.

Als 800 m, la plusmarquista catalana en categoria sub 16 i sub 18, Marta Mitjans, arriba com a favorita d’entre les participants. Papers similars als de Marwa El Khouya als 3.000 m i Paula Rodríguez als 60 mt, que si bé no arriben amb la millor marca, parteixen també com a favorites per obtenir plaça al podi. Líder de l’any també la manresana Ona Bonet, que amb un salt d’1.80 m també va obtenir el rècord català a l’alçada, i serà una de les rivals a batre. L’acompanyarà Zuzanna Bednarek, amb la segona millor marca.

A la perxa femenina també trobem la millor marca en una de les atletes catalanes. Arlet Sust arriba després d’aconseguir un salt de 3.65 m. A la llargada, opcions reals de podi per a Elda Romeva, amb el segon millor registre de les participants, i el 4t al triple salt. Romeva ja va competir al Campionat d’Espanya absolut.

Molts altres noms catalans participaran i caldrà estar pendents de les seves evolucions, en un campionat que tancarà la temporada sub 18 en pista coberta.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits