Una vuitantena de catalans i catalanes competiran a Gallur

765

La Real Federación Española de Atletismo organitza aquest cap de setmana una nova edició del Campionat d’Espanya Absolut, a la Pista Coberta de Gallur, a Madrid. Una vuitantena d’atletes de Catalunya viatjaran amb moltes ganes de reivindicar-se i de poder aconseguir una bona posició en les seves proves, amb moltes opcions de medalles. La competició començarà demà divendres a partir de les 14:40 h amb l’inici del pentatló, prova que només es disputarà aquell dia, i finalitzarà diumenge a les 14:50 h. Dos dies sencers d’atletisme amb els millors atletes de l’estat.

Les opcions de podi pels catalans i les catalanes són diverses. A les proves femenines, destaquen diversos noms.  D’entrada, la líder de l’any als 60 mll i actual rècord de Catalunya absolut, Jaël Bestué, que arriba a la cita després d’aconseguir una marca de 7.23 s. A la prova l’acompanyarà també l’atleta maresmenca Ona Rossell. En els 400 mll trobem a dues candidates més. Laura Bou arriba amb la segona millor marca de l’any aconseguida la setmana anterior amb temps de 53.94, seguida de Berta Segura, amb 54.33. Ambdues buscaran el podi en una prova molt competida.

Foto: Jordi López

En els 800 m, la reapareguda Zoya Naumov, que arriba amb la tercera millor marca i buscarà també una bona posició. L’atleta ja ha estat campiona d’Espanya dels 800 m. Als 1.500 m, una altra líder, Esther Guerrero, buscarà un nou títol de campiona d’Espanya, amb forta competència, però decidida a buscar l’esglaó més alt del podi. En els 60 mt, Xènia Benach arriba amb la tercera millor marca, però amb les opcions intactes de victòria. L’acompanyarà Mireia López, Emilia del Hoyo, Àfrica Radsma i Marina Lamata.

A l’alçada, la millor opció serà la recent rècord de Catalunya sub 18, Ona Bonet, que amb un salt d’1.80 m s’ha col·locat quarta del rànquing. A la perxa, com ve sent habitual, Mònica Clemente i Clara Fernàndez arriben en una bona situació, i buscaran apropar-se al podi, malgrat que tenen tres atletes davant amb molt de potencial. A la llargada, la millor marca catalana arriba de mans d’Andrea Sabou i en el triple de Naiara Estanga, quarta al rànquing. La representant catalana al pes serà la sub 18 Daniela Fernàndez.

Finalment, el divendres es disputa tota la prova del pentatló, i les dues millors classificades catalanes al darrer Campionat de Catalunya, Ivet Rovira i Irene Clemente, seran les atletes locals presents. L’atleta del GEiEG arriba després de pujar al podi del Campionat sub 23.

A la categoria masculina, Bernat Canet es mostra com el gran candidat de nou a guanyar el títol de campió d’Espanya als 60 mll, arribant amb una marca de 6.67, competint al costat d’Arnau Monné, que buscarà millorar els registres per entrar a la final. En el 200 mll també tenim a un líder català, l’actual campió sub 23 Adrià Alfonso, que amb la seva marca de 21.21 desafia a la resta d’atletes de l’estat, i correrà acompanyat d’atletes com Oriol Madí, Miguel Gasch o els seus companys d’entrenament, Albert Romeo i Roger Ponce.

Foto: Jordi López

En els 400 mll, David Fradera es mostra com la gran esperança catalana, arribant amb la novena millor marca. L’acompanyarà Javi Lorente i Ivan Azuara. En els 800 m succeeix el mateix amb Elvin Josué Canales. El campió sub 23 buscarà entrar a la final i un cop allà mirarà de lluitar contra els millors atletes de l’estat. Raúl Villalonga i Eric Guzman l’acompanyaran a la prova.

En els 1.500 m, cinc atletes catalans miraran d’entrar a la final. Àlex Salas, Brahim Fateh, Joan Bru, Carlos Sáez i Abdelhamid Hakim seran els representants catalans, mentre que en 3.000 m, Adel Mechaal figura com un dels grans favorits per endur-se la victòria final. Xavi Badia, Lahcen Aït Alibou i Marc Fernàndez seran altres catalans presents.

Foto: Jordi López

En els 60 mt, l’atleta català de referència, Marc Gale, arriba amb la setena millor marca, buscarà entrar a la final i millorar els llocs de les darreres edicions. A l’alçada, Xavi Fàbregas arriba amb la cinquena millor marca, però atents als germans Torrero, Dani Lorente i Roger Martínez. A la perxa és on hi ha més esperances de doblet al podi. Els dos atletes del Barça, Artur Coll i Aleix Pi, arriben amb la tercera millor marca. Pi ja sap el que és pujar al podi del campionat absolut.

A la llargada trobem també un dels grans favorits catalans. Jaime Guerra, amb el seu excel·lent salt de 8.02 m, arriba líder de l’any i molt destacat per sobre de la resta. L’acompanyarà Xavi Barrubés i el campió català, Jan Díaz. Al triple salt només hi haurà un català, Marc Sala, mentre que al pes trobem al campió català, Aaron Sola, i a Eloi Rovira i Jotas Ortega, atletes de molt de recorregut.

Finalment, a l’heptatló també hi ha grans esperances dipositades en dos atletes, concretament els dos millors classificats catalans al darrer campionat català, Pol Ferrer i Eloi Santafé. Ferrer arriba segon al rànquing i després d’anar batent tots els rècords possibles. Es planta davant de la seva primera gran oportunitat per buscar pujar al podi d’un absolut. L’acompanyarà Santafé, amb moltes opcions també de ser-hi present al podi. Ferran Merino també estarà present a l’heptatló.

Cal destacar també dos atletes andorrans que estaran presents al Campionat i que arriben amb una gran marca. Pol Moya competirà als 1.500 m, mentre que Nahuel Carabaña ho farà als 3.000 m. Els migfondistes no podran optar a medalla, però serà una prova important per a millorar les seves marques. També trobem un atleta cubà amb llicència catalana, el velocista Harlyn Àngel Pérez, que també correrà els 60 mll.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits