València i Leiria centren l’atenció internacional

180

València i Leiria seran focus d’atenció internacional aquest cap de setmana amb la marxa i els llançaments. D’una banda, a la capital valenciana es disputa el Critèrium Internacional de relleus de marxa, una prova que pot donar bitllets per competicions com el Mundial o els Jocs. De l’altra, a Leiria, Portugal, es disputa una nova edició de la Copa d’Europa de llançaments, amb la presència de dues atletes catalanes.

Daniela Fernàndez al podi sub 20 de Catalunya. Foto FCA

Comencem pels llançaments. La Copa d’Europa arriba al municipi portuguès de Leiria i tindrà la presència de dues atletes catalanes. La primera en entrar en joc serà Daniela Fernàndez. La llançadora de disc competirà a la prova sub 23 a partir de les 18 h del dissabte hora portuguesa. Recorda que Fernàndez ve de guanyar el Campionat de Catalunya sub 20, de fer RCAT i posteriorment d’aconseguir medalla al Campionat d’Espanya de llançaments d’hivern absolut. L’atleta d’Olesa està entre les sis millors presents.

D’altra banda, diumenge viurem el concurs de Laura Redondo al martell femení absolut. Redondo ja sap que és ser medallista a la Copa d’Europa de llançaments, per tant, mirarà de buscar de nou lluitar pel podi. Redondo ve de guanyar el Campionat de Catalunya i el d’Espanya, i és la referent catalana i estatal dels llançaments. A les 12.15 h hora portuguesa es disputa la final B i a les 14.30 h la final A.

· Web Leiria

Això pel que fa als llançaments. Però la marxa també tindrà aquest cap de setmana un compromís internacional. València acull el Critèrium de marxa internacional de relleus, una primera competició de l’estil que servirà per reunir les parelles que posteriorment aniran al Mundial de marxa i d’allà, les que aniran als Jocs en una prova que s’estrena.

Quatre atletes de Catalunya competiran amb RFEA. L’actual campió d’Espanya, Paul McGrath, la campiona d’Espanya, Cristina Montesinos, que competiran plegats, i posteriorment Paula Juàrez i Raquel Gonzàlez, també medallista al Campionat d’Espanya i actual campiona de Catalunya.

Cristina Montesinos a l’arribada de Saragossa. Foto FAA

Hi ha cinc equips convocats amb cinc parelles. Cal recordar que els tres nois i les tres noies amb la millor suma de parcials de cada relleu es classificaran per crear la selecció que anirà al Mundial d’Antalya. D’aquí, a nivell RFEA, seran dues les parelles que aniran als Jocs Olímpics. El primer relleu serà l’atleta masculí que farà 11 K, l’atleta femenina agafarà el testimoni fent un 10 K que li tornarà a l’atleta masculí fent 11 K i finalitzant l’atleta femenina amb un 10 K.

A banda de McGrath, Gonzàlez, Juàrez i Montesinos, convocats i convocades per RFEA, també caldrà estar pendents d’altres catalans i catalanes en aquesta prova i en els 10 K que es disputen al mateix moment. D’entrada, Rubén Liste i Laura Monje formaran una parella sub 23 de relleus. A més, al 10 K femení, tindrem la presència de Sofia Santacreu, Júlia Suàrez, Gina Torres o Érika Duro, mentre que al 10 K masculí destaca la presència d’Ivan Molina o Lluc Serrat. Cal recordar que aquests 10 K seran classificatoris per les atletes sub 18 i sub 20 pel Campionat del món.

A les 8.30 h es donarà el tret de sortida al relleu mixt de marxa, mentre que a les 9.45 h es disputaran els 10 K.

· Web Valencia