Vic acull el darrer campionat català de l’aire lliure

496

Vic acollirà un Campionat de Catalunya a la seva pista, després de les millores encetades en els darrers mesos per poder organitzar una prova d’aquestes característiques. Recordem que la capital d’Osona ja va acollir el Campionat de Catalunya de cros per clubs a finals de 2023.

I en aquest cas, la pista d’atletisme vigatana acollirà el Campionat de Catalunya sub 20. Aquest serà, juntament al Campionat màster de decatló, el darrer campionat de Catalunya de l’aire lliure 2024. I arriba per aquestes dates doncs el Campionat d’Espanya sub 20 se celebra a finals de mes a Castelló.

La prova es disputa dissabte en dues jornades. De 10 h a 13.05 h serà la primera, i de 17.30 h a 21.15 h la segona. Durant la primera es disputaran 17 finals en per la tarda, 23 finals més.

A Vic assistiran la gran majoria d’atletes catalans, excepte aquells que no hi podran ser per lesió. Destaquen diversos atletes que tindran un paper rellevant a Castelló, i per tant, aquí tindran la darrera oportunitat de poder fer una bona marca, i per d’altres serà també la darrera oportunitat d’aconseguir una marca mínima.

Comencem repassant les proves masculines. A la velocitat, Oriol Sànchez als 100 mll i 200 mll serà un dels rivals a batre. A la recta tindrà a Ferran Soler i Pau Subirats com a rivals, mentre als 200 m, Pol Leal i Aleix Fuchs seran dos dels destacats. Als 400 mll, Adrian Priego arriba amb la millor marca. Als 800 m, la final tindrà molt d’interès, amb Mathios Rodríguez, Adrian Gómez o Lluís Pons com a caps de cartell. Als 1.500 m, Àlex Pintado arriba amb la millor marca, seguit de Gonçalo José Sousa o Oriol Jové,

Als 3.000 m, els mateixos Jové o Sousa estaran acompanyats per Biel Morancho o M’hamed Mouacha. A les tanques, en els 110 destacaran Xavier Martínez o l’andorrà Pol Herreros, mentre que als 400, atletes com Max Cassidy o Jan Pol Catot. Als obstacles, Biel Morancho, que també competirà als 1.500 m, serà el més destacat.

Als salts, a l’alçada, Martí Cissé i Antoni Gonzàlez seran dos dels que lluitaran per l’or, a la perxa, molta rivalitat entre Adrià Ripollès, la millora marca, Eloi Gràcia i Martí Brullas. A la llargada, Martí Fontanals, Ruben Paredes i Martí Rodríguez arriben a les millors marques, mentre que al triple salt, Bruno Rivera, del Dinamik Vilanova, arriba distanciat però amb Mohamed Iddrisu i Oriol Ramos trepitjant els talons.

Pel que fa als llançaments, Albert Gil i Guillem Giménez arriben com les millors marques, al disc, Aleix Camats, que va competir al Campionat d’Espanya absolut, és el gran favorit, al martell és Jordi Pizarro qui arriba amb el millor registre i força distanciat, seguit de Sergi López. Finalment, a la javelina, molta rivalitat entre Guim Morcillo, Aaron Ramírez i Mikel Arlegui.

Als 5.000 marxa, Ivan Molina serà el rival a batre, seguit d’Urien Fernàndez i Ruben Teijeiro. Als relleus, vuit equips participaran entre el 4×100 m i el 4×400 m.

Ericka Maseras – Foto FCA

Pel que fa a la categoria femenina, a la velocitat, dues de les atletes del moment, Jazmin Romeu i Ericka Maseras, que van representar a Catalunya al Federacions absolut, seran dues de les destacades als 100 mll, mentre que als 200 mll, la millor marca és de Sara Manuela Murillo, seguida de Mar Buchaca i Jana Hurtado. Als 400 mll, es disputarà possiblement una final molt dura, amb l’andorrana Duna Viñals, Helena Santacana, Diana Fernàndez i Berta Calvera com les millors marques.

Als 800 m, la dominadora en cada categoria on ha participat, Carla Bisbal, es presenta com la favorita, seguida de la local Irene Montoliu. Als 1.500 m, clara diferència entre Marwa El Khouya i la resta de participants, amb Anna Rovirosa com a segona marca. Als 3.000 m, Alejandra Prat, campiona sub 18 el curs passat, arriba amb la millor marca, seguida de Mar Serrano.

A les tanques, Paula Rodríguez serà la rival a batre als 100 tanques, amb forta rivalitat de nou als 400 tanques entre Martina Zunino, l’andorrana Duna Viñals i Diana Fernàndez. Als 3.000 obstacles serà Marta Mas la que arriba amb la millor marca.

Elda Romeva – Foto FCA

A l’alçada, la campiona catalana absoluta, Ona Bonet, voldrà seguir amb l’èxit de la temporada, després d’aconseguir el bronze absolut a La Nucia, ara competeix al Campionat català sub 20. A la perxa, Silvia Ruiz arriba amb la millor marca, seguida d’Arlet Sust. A la llargada, una altra medallista absoluta a La Nucia, Elda Romeva, competirà en una prova diferent al triple, però també amb grans prestacions. Al triple salt, millors marques per a Shelly Bruchtein i Ainhoa Pinilla.

Als llançaments, Mònica Vallès i Mar Santanach arriben amb les millors marques de pes. Daniela Fernàndez, 4a al Federacions absolut, serà l’estrella al disc, seguida de Maria Vallès. Al martell, Carla Serral també arriba després d’una temporada havent competit als absoluts català i estatal. Finalment, a la javelina, Ingrid Valcarcel i de nou, Ainhoa Pinilla, arriben amb la millor marca.

Als 5.000 marxa veurem també una fota pugna entre Griselda Serret i Júlia Suàrez, amb permís d’Erika Duro. Finalment, als relleus, tres equips competiran al 4×100 m i 4×400 m.

Podreu seguir les evolucions del Campionat de Catalunya sub 20 a través de les xarxes socials de la Federació Catalana d’Atletisme.

· Reglament   · Atletes admesos