Vic acull la segona gran cita catalana de cros

1059

És una de les grans festes de l’atletisme català a la prova de cros. Uns 300 equips d’una setantena de clubs diferents competiran des de sub 10 a absolut masculí i femení al Campionat de Catalunya de clubs de cros al circuit de Vic, la capital d’Osona. El Club Atlètic Vic ja ho té tot preparat per acollir la gran cita del curs, on es repartiran les medalles als clubs guanyadors. A més, també serà la 4a jornada del GP català de cros.

Presentació Cros

Fins a 1540 atletes de les categories sub 10 a absolut hi prendran part. No només competiran els atletes amb els seus clubs, també ho faran a nivell individual per buscar el títol del 42è cros Ciutat de Vic i una nova victòria al GP català de cros. A les 9 h del matí començarà el cros i el campionat, amb la disputa de la cursa sub 14 masculina i s’allargarà fins la 13.55 h, amb la prova sub 8. La darrera del campionat de Catalunya serà 13.50 h, amb la cursa sub 10 masculina.

Podi femení 2022

Les proves reines arribaran a les 12 h, amb la cursa sènior femenina i a les 12.45 h amb la cursa sènior masculina. Es recorreran fins a 8.000 metres en tots dos recorreguts. Recordem que aquest campionat donarà les places definitives pel Campionat d’Espanya de clubs de Sòria, on a més també hi podran anar atletes de clubs associats de les entitats que es classifiquin en els primers llocs.

Les categories sub 14 masculina i l’absoluta masculina son les que aporten més atletes, gairebé fregant els 150 participants en cada prova. No obstant, la prova amb més atletes en total serà la sub 14 femenina. Amb gairebé unes 170 atletes.

Pel que fa a les categories absolutes, destaquem a diversos clubs presents. D’entrada, els actuals campions masculins, l’AA Xafatolls, que tornen a presentar-se amb un bon grup, amb el flamant campió de mitja marató Xavi Badia, juntament amb Ricard Pastó, Jordi Alsina, Diego Cardozo i Josep Antoni Gardeñés. També estaran presents els tercers el curs passat, el JA Berga, amb Víctor Aguilera, JA Arnal, Toni Baños, Óscar Rodríguez o Genaro Pizarro.

Foto històrica Cros Ciutat de Vic

D’altres equips a tenir en compte seran L’Hospitalet Atletisme, amb Miquel Doménech o Brahim Fateh al capdavant, el Cornellà Atlètic, amb Dani Álvarez, Àlex Salas o Carlos Rey, l’UA Terrassa, amb Redouan Rouaz o Pablo Carnero, o el CN Banyoles, amb Pau i Nil Congost. També participaran amb diversos atletes equips com el CE Universitari, el CA Olot-Terra de Volcans, el CA Vic, l’UCA, L’Aldahra Lleida o el CE Penedès.

A la prova femenina, la temporada passada el JA Berga es va endur el títol. Aquesta temporada hi tornen, amb els noms de Isabel Calero, Núria Cascante, Eva Palma, Susagna Rodríguez i Clàudia Sabata. El CA Vic, segones l’any passat, hi torna a casa aquest curs amb Laia Andreu, Anna Comet, Marta Molist, Encarna Núñez i Toma Valeikaite. També hi seran les terceres el curs passat, el CA Granollers, amb Nidia Zulma Borget, Elisabet Martín o Belén Garcia.

Altres equips a destacar seran L’Hospitalet Atletisme, amb Laia Casajoana, Aina Cinca o Bea Caspar, l’AA Catalunya amb Loida Reyes, Marta Bayo o Claudia Rodríguez, o d’altres que presenten diverses atletes, com l’Aldahra Lleida, el CA Baix Montseny o l’UA Terrassa.

En d’altres categories, com la sub 23, destaquem al CA Granollers, amb tres atletes, Julia Crous, Itati Borget i Laura Monje, L’Hospitalet Atletisme amb dues atletes, Aida i Andrea Alemany i també amb dues a la JA Berga, Foix Montaner i Sara Roca. A la prova masculina, el CE Universitari, actuals campions, amb Pau Mora i Joan Solé entre d’altres, el Cornellà Atlètic amb Eric Lore i el CE Penedès amb Arnau Montaner.

Podi escolar 2022

A la prova sub 20 estaran presents el CE Universitari, l’actual campió, l’Avinent Manresa, el CA Igualada o el FACVAC Valls amb Aleix Vives al capdavant. A la prova femenina, el JA Sabadell com a actuals campiones, i el CA Canovelles, el CA Igualada, amb Carla Bisbal, el Cornellà Atlètic o l’UGE Badalona, que presenta equip amb Laia Zurita.

A la categoria sub 18, les actuals campiones, el CA Canovelles, amb Núria Escudero o Carla Yanguas, tindran com a rivals a  FACVAC Valls amb Irina López, a l’Aldahra Lleida amb Marwa El Khouya i Carla Ferrara o la JA Berga. En nois, l’Avinent Manresa, actuals campions, se les veurà amb el FC Barcelona de Max Ordoyo, Xavi Rafart o Albert Alsina, amb el CA Mollet de Karim Fartaz o l’Aldahra Lleida.

A més a més, tindrem a d’altres atletes que participaran en el cros de Vic per buscar una bona marca sense anar amb equip, com el cas d’Elia Saura a la prova absoluta femenina.

Des de la FCA es farà un ampli seguiment des de Vic a través de les diferents xarxes socials per seguir de ben a prop les evolucions del Campionat de clubs i també del GP català de cros, amb els guanyadors i guanyadores a l’instant i documents en vídeo dels millors moments i entrevistes de les proves.

· Reglament   · Atletes inscrits