Viladecans acull un nou Campionat català de marxa

852

La Federació Catalana d’Atletisme organitza diumenge el Campionat de Catalunya de marxa de promoció, en el marc del GP de marxa de Viladecans que organitza el CA Viladecans al Parc de la Torre Roja. De les 10 h a la 13 h es disputarà el GP i entremig el campionat català de marxa de sub 10 a sub 16.

A les 10 h començarà el Campionat amb la disputa de la prova sub 16 masculina i femenina, la més atractiva del concurs. Posteriorment a les 10:35 h la cursa sub 14 femenina i a les 11 h la sub 14 masculina. De les 11.25 h a les 12.05 h es donaran el tret de sortida a les curses sub 12 i sub 10. Recordar que a les 12.15 h es disputarà la cursa del GP de marxa de Viladecans amb la resta de categories, de sub 18 a veterà, passant per absoluta, sent de 5 K.

Un podi sub 12 al GP marxa El Vendrell. Foto FCA

Cal comentar que tindran medalla els tres primers classificats i trofeu els tres primers equips de cada categoria. El circuit del Parc de la Torre Roja surt des de l’estadi de futbol de  la UD Sector Montserratina i recórrer part de l’Avinguda de la Torre Roja fins arribar a la primera rotonda, on el circuit gira i torna al punt d’inici.

Pel que fa als inscrits, destaquem, en categoria masculina sub 16, la presència dels atletes més destacats, com ara Marc Suàrez, del CA Tarragona, Abel Pujol, de l’UGE Badalona, Bru Flores de l’Aldahra Lleida i Pau Calveras, del CA Vic. Entre ells es disputaran la gran majoria de places de podi. També destacar l’atleta de l’equip local, Nahuel Urcola, que aquest any debuta a categoria sub 16.

D’altra banda, a la prova femenina, l’atleta Queralt Serras, del CA Granollers, és la més destacada, seguida de Laia Venteo, del GA Lluïsos de Mataró, i amb atletes com la local Mar Calvo, Lucía Angulo, o algunes que debuten a la categoria, com Beth Aubia, de l’UA Barberà.

Un dels moments del GP Viladecans passat. Foto Organització

A la prova sub 14 destaquem a Dídac López, de l’UA Barberà, Arnau Miralles del Pratenc AA i Marcel Peralta, de l’AA Catalunya, mentre que a la prova femenina, Ona Ròdenas, de l’UA Terrassa, Queralt Sañas, del CA Vic, Gisela Andrés del CA Mollet o Inès Castillejo, del CA Gavà, també tindran opcions de podi.

Dins del calendari de marxa començat a l’octubre, aquest serà el setè gran premi que es disputarà, el tercer de 2024, després de viure el de Canet de Mar, Manresa, Barberà i la Mar Bella (abans d’acabar l’any) i El Prat i el Vendrell en aquest any natural. A més, s’han disputat dos campionats catalans i un d’estatal. A Barcelona el 10.000 màster i a El Vendrell el Campionat català de marxa en ruta absolut. Viladecans serà el tercer campionat català, i serà previ al Campionat d’Espanya absolut 20 K que es viurà el 25 de febrer.

· Reglament   · Atletes inscrits