Viladecans va acollir un nou Campionat català de marxa

802

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de promoció de marxa, en el marc del GP de marxa de Viladecans. En un magnífic ambient d’atletisme, els i les marxadores de sub 10 a sub 16 van omplir els carrers del Municipi del Baix Llobregat, a banda de la prova absoluta del Gran Premi que també va servir com a plat fort.

Gairebé 200 atletes van participar al Campionat de Catalunya, amb marques molt destacades a la categoria sub 16. Comencem amb la femenina, on Daniela Gaitán es va endur la medalla d’or, seguida de Jana Peralta, de l’Agrupació Atlètica Catalunya amb la plata, i Queralt Serras amb el bronze, del CA Granollers.

La cursa sub 16 del Campionat català de marxa. Foto CA Viladecans

A la prova masculina, Abel Pujol va fer bons els pronòstics i es va endur la victòria. L’atleta de l’UGE Badalona va sumar l’or davant de Marc Suàrez, del CA Tarragona, que va ser plata, i Bru Flores, de l’Aldahra Lleida, que va ser bronze.

De la resta de proves del Campionat de Catalunya, cal destacar, a sub 14, victòria de Queralt Sañas, del CA Vic, seguida d’Ona Ròdenas, de l’UAT amb la plata, i de Gisela Andrés, del CA Mollet, amb el bronze. A la prova masculina, victòria d’Arnau Miralles, del Pratenc AA, seguit de Dídac López, de l’UA Barberà, i amb el tercer lloc d’Olivier Trilla.

Podi de clubs al Campionat de marxa. Foto CA Viladecans

A les proves sub 12, primer lloc d’Alba Capell, seguida de Noa Iftimi i Blanca Sainz. Unai Porcel es va proclamar campió sub 12. A la prova sub 10, Mar Bilurbina va guanyar, seguida de Carla Castillejo i Paola Palomar, mentre que en nois, triplet del CA Gavà, amb Óscar Torremade, Àlex Segura i Marc Manzano.

Pel que fa a altres proves del GP de Viladecans, Georgina Ruíz va ser la marxadora absoluta més ràpida, Gina Torres, la més ràpida sub 18, Eloi Antón el català més ràpid sub 18, Clàudia Sànchez la sub 20 més ràpida, Rubén Teijeiro el primer sub 20 i Joaquim Rico el primer absolut.

En dues setmanes arriba el Campionat d’Espanya de marxa per federacions sub 16 a sub 20, a banda del Campionat d’Espanya absolut de 20 K en ruta.