Vilanova acull el Campionat de Catalunya de 10 K

527

La Federació Catalana d’Atletisme organitza diumenge el Campionat de Catalunya de 10 K, en el em marc dels 5 K i 10 K Ciutat de Vilanova que es disputarà a Vilanova i la Geltrú el proper diumenge. Uns 230 atletes federats i federades, de la categoria absoluta i màster, lluitaran per buscar el podi de les categories masculines i femenines. Xavi Badia, Artur Bossy, Mireia Guarner, Meritxell Soler, Mercè Guerra o Laura Rodríguez son alguns dels noms presents diumenge a la capital del Garraf.

La cursa s’ha de celebrar el diumenge 21 de maig. A les 8.45 h comencen els 5 K, que corresponen a la cursa de Vilanova. A les 9.30 h es donarà inici als 10 K, que corresponen al Campionat de Catalunya de 10 K en ruta. A les 11 h s’iniciarà la cursa infantil a la Plaça del Port, 1.400 metres. Serà una cursa amb un circuit molt pla, al costat del mar, doncs circula per la zona del port marítim de la ciutat vilanovina.

A la categoria femenina absoluta trobem molts noms destacats. D’entrada, les tres atletes del CA Manresa que diumenge passat van pujar al podi al Campionat d’Espanya de la distància per equips, Meritxell Soler, Mireia Guarner i Mercè Guerra. Totes tres seran candidates a pujar al podi, després de la gran cursa a Santander. A més a més, Laura Rodríguez, del Piélagos, que també va competir a Santander diumenge passat, en aquest cas als 5 K. No seran els únics noms destacats. Gisela Carrión, experta en trail, Mireia Sosa, campiona d’Espanya dels 100 K, Bàrbara Ramon o Rebeca Suàrez.

Això pel que fa a la cursa femenina, però també trobem una masculina d’alt nivell. Artur Bossy, que també ve de fer una gran cursa a Santander, sempre té el cartell de favorit en totes les curses que corre al nostre país. Bossy estarà acompanyat de l’atleta de l’AA Xafatolls Xavi Badia i del seu company Ricard Pastó, dos clàssics també a la distància, Abel Casalí, de l’Avinent Manresa, els veterans Xavi Tomasa i Nacho Cáceres, Mourad Mounim, els atletes de l’UA Terrassa Pablo Carnero i Redouan Rouaz, Pol Espinosa, segon l’edició anterior i finalment, Carles Montllor, que darrerament l’hem vist a proves de més distància, però també molt a dir als 10 K.

D’altra banda, també tindrem les classificacions màster. Als blocs anteriors hem vist que diversos dels atletes que participen a la cursa absoluta també ho faran a la màster, com ara Montllor, Tomasa o Rebeca Suàrez. No obstant, també tindrem d’altres (en categories de més edat) que buscaran pujar als seus respectius podis. De fet, la M35 serà una categoria disputada, amb Soffian Haddouti i els ja anomenats prèviament Montllor, Tomasa i Pastó. Equips com el Castillejo Running Team o l run With Leiva portaran a diversos dels seus atletes, o el Cornellà Atlètic a la prova M50.

A la prova màster femenina, mateixes vibracions. Rebeca Suàrez serà candidata als M35, Mireia Sosa, rècord d’Espanya dels 100 K, serà candidata als M40, juntament a Marta Mesalles, les germanes Bergada a M50 o cinc atletes igualades a M55, Eulàlia Alonso, Carme Ballesteros, Beatriz Domínguez, Valerie Iglesias i Xantal Ollé.

Recordem que el darrer campionat de Catalunya 10 K es va disputar a l’octubre passat a Manresa, amb la victòria de Meritxell Soler i Xavi Badia respectivament.

· Web Cursa   · Atletes inscrits