Vols ser Entrenador/a d’Atletisme?

4072

Després de finalitzar l’última comissió de seguiment conjunta amb el Departament d’Ensenyament i l’Escola Catalana de l’Esport, des de la FCA volem informar de totes les possibilitats per a formar-se com a monitors/es o entrenadors/es (Tècnics Esportius en Atletisme) a Catalunya.

S’estableixen 3 categories formatives amb presència de la FCA dins el Projecte Formatiu FCA-ECE:

  • Títols Propis (Curs de Formadors).
  • Formació Permanent (Jornades Tècniques i de portes obertes).
  • Títols Oficials (Cicle Formatiu de Grau Mitjà i de Grau Superior).

Pel que respecta a la formació oficial s’estableix l’estructura de Distribucions Curriculars Flexibles on el 49% de la formació serà No Presencial (Virtual o en forma de treballs) i el 51% serà Presencial (Pràctiques + Habilitats Específiques).

Tant la formació de títols propis com de títols oficials dona accés al ROPEC (o com a Monitor Esportiu -sense possibilitat de presència a les competicions- com a Entrenador Esportiu). Les diferències entre els dos tipus de formació estan explicades al Projecte Formatiu de l’enllaç de més abaix.

Per accedir a la formació oficial, és requisit indispensable la realització de la Prova d’Accés Específica que es detalla al següent enllaç. Aquesta és requisit INDISPENSABLE per a accedir a la formació oficial. Té una validesa de 18 mesos.

El període d’inscripció a la prova és del 8 al 17 de Juny (ambdós inclosos). Es realitza només un cop al any pel que és molt recomanable que es realitzi quant més aviat millor.
http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/espec-esportius/

A més a més, des del Departament d’Ensenyament s’està impulsant l’opció d’una versió allargada del Batxillerat en combinació amb Ensenyaments Esportius (3 anys).

En el pròxim Curs acadèmic la ECE serà el primer institut que realitzarà la modalitat d’Atletisme a Catalunya en aquest format. Us detallem l’enllaç amb la informació sobre aquests ensenyaments:

Batxillerat i Ensenyaments Esportius
https://sites.google.com/view/batxillerat-i-ensenyaments-esp/qu%C3%A8-s%C3%B3n

· Projecte Formatiu FCA 2020/2021