Vuit equips catalans competiran a 2a divisió

1259

La RFEA organitza aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de clubs de 2a divisió a diverses seus, entre elles, dues a Catalunya. De fet, fins a vuit equips catalans competiran en les diferents finals de la categoria. L’Avinent Manresa masculí i el CA Tarragona femení seran els únics amb opcions de pujar, doncs disputen la Final A. La resta, l’UCA femení, l’Andorra Atletisme masculí i femení, el CA Canovelles femení, el CA Tarragona masculí i el Barcelona Atletisme masculí disputaran les finals B. En total, vuit equips de sis clubs diferents.

Pamplona acollirà la Final A masculina, amb l’Avinent Manresa immers en la lluita per pujar, i emular les companyes de l’equip femení, que porten anys a Divisió d’Honor. D’entrada, l’equip manresà tindrà les seves opcions, però haurà de batallar amb rivals molt durs. Universidad de León, CA Santiago, Hinaco Monzón o el Lo Esport, amb diversos atletes catalans, seran els rivals a batre.

L’equip manresà viatja a Pamplona amb atletes com Biel Cirujeda als 200 mll, Abel Casalí als 3.000 m, Biel Salas als 110 t, Martí Serra a la perxa, Marc Díaz a la llargada, Adrian Sedano al martell o David Cervelló als 5.000 marxa. La final es disputarà diumenge 4 de juny de 10.30 h a 14.15 h.

D’altra banda, el CA Tarragona femení disputa la final A de 2a Divisió a Burgos, el mateix diumenge 4 de juny. El conjunt tarragoní tindrà també les seves opcions de cara a buscar la victòria final. Les aragoneses de l’Hinaco Monzón i l’Intec Zoiti, el Bahia Algeciras o l’Image FDR serà algun dels rivals del conjunt del Tarragonès.

Àmplia convocatòria de noms destacats de l’equip morat per viatjar a la capital burgalesa. Destaquen, entre d’altres, Mireia López als 100 t, Clàudia Mir als 400 mll, Sira Bo als 1.500 m, Andrea Trapé als 400 t, Carla Gonzàlez als 3.000 obstacles, Sofia Rubio a l’alçada, Laurine Marimón al triple salt, Marina Tibau al pes i Júlia Suàrez als 5.000 marxa. Mateix horari que els nois, de 10.30 h a 14.15 h.

Barcelona At.

D’altra banda, a la Final B2 masculina, tres equips catalans lluitaran per buscar la millor classificació possible, sense optar a l’ascens però amb el prestigi de guanyar una competició estatal. El CA Tarragona, el Barcelona Atletisme i l’Andorra Atletisme competiran amb Dianium, Pegasus, Amistat i Zuera. Tarragona serà la seu que acollirà aquesta prova. L’equip local competirà amb Aleix Lago als 800 m, Pablo Àngel als 110 t, Víctor Jiménez a la llargada i Marc Suàrez als 5.000 marxa. D’altra banda, el Barcelona Atletisme repetirà final amb l’objectiu de seguir amb la bona línia de l’any anterior. Bernat Servera als 100 mll, Albert Romeo als 200 mll, Pol Ibáñez als 400 mll, Mario Santín als 400 t, Biel Puig als 3.000 obstacles, Saúl Ruiz a la llargada i Pau Vergés al triple son alguns dels noms destacats que componen un equip potentíssim.

Finalment, també ha conjuntat un equip molt potent l’Andorra Atletisme. L’equip del Principat, amb llicència catalana, competirà amb atletes de la talla de Miquel de Sa als 100 mll, Pau Blasi als 200 mll, Danel Herrero als 400 mll, Carles Gómez als 1.500 m, Pol Herreros als 110 t, Sergi Teixeira als 400 t o Miquel Vílchez a la perxa. La final també serà diumenge 4 de juny.

Unió Colomenca

La resta d’equips catalans competiran a la final B3 femenina. I ho faran a Santa Coloma de Gramenet. UCA, CA Canovelles i Andorra Atletisme buscaran també la victòria en aquesta final per aconseguir prestigi. Pegasus, Lo Esport, Playas de Jandia i Menorca Atletisme seran alguns dels seus rivals. L’equip local competirà amb Rosario Marqués als 100 mll, Meritxell Pajuelo als 200 mll, Noelia Medina als 1.500 m, Marina Lamata als 100 tanques, Andrea Segovia a la llargada, Laia Rodríguez al triple salt o Laura Pérez al disc son algunes de les atletes que conformen un grup amb molt nivell.

CA Canovelles

D’altra banda, el CA Canovelles tornarà a provar competir a 2a Divisió, amb l’acord d’afiliació amb el CA Gavà. D’aquesta manera, l’equip gavanenc aporta atletes de nivell, com Maria Brullas als 200 mll, Mònica Malevych a l’alçada. A més a més, atletes com Carla Yanguas als 400 mll i Yousra Laghmich als 3.000 obstacles també hi participaran.

Finalment, l’Andorra Atletisme també debutarà a la lliga espanyola com el seu equip masculí. Igual que els seus companys, el conjunt femení presenta noms d’alt nivell, sobretot en el panorama andorrà. Així, Carlota Màlaga als 400 mll, Cristina Martins als 800 m, Dayane Huerta als 1.500 m, Lerato Pagès als 100 tanques, Duna Viñals als 400 tanques, Xènia Moruelo als 3.000 obstacles i Noa Godoy a l’alçada. Diumenge al matí es disputa la prova.