Vuit medalles als llançaments de categories menors a Lleó

500

El Campionat d’Espanya de llançaments de categories menors a Lleó ens va deixar fins a vuit medalles de Catalunya, tres d’elles d’or, dels atletes més en forma del moment, com son Daniela Fernàndez i Aleix Camats al disc i Hailu Estrampes a la javelina. Gairebé una quarantena d’atletes d’aquí van competir aconseguint diverses marques personals.

Comencem amb els ors. En el disc femení sub 20, l’atleta d’Olesa de Montserrat arribava amb el cartell de gran favorita. El seu objectiu era seguir millorant la marca aconseguida a Catalunya, després de penjar-se l’or sub 20 català i la plata absoluta d’Espanya, a banda del 4t lloc sub 23 a la Copa d’Europa. Aquí, amb només dos llançaments vàlids, va tancar el concurs amb 48.41 m, fent gala del seu alt nivell.

Fernàndez va compartir podi amb una altra catalana. Maria Vallès va aconseguir la plata sub 20 amb una marca de 41.29 m. L’atleta de l’Aldahra Lleida ja havia estat segona sub 20 catalana, i aquí va repetir posició, aconseguint la millor marca al segon intent. A la mateixa final, Ioana Maria Secara va acabar en 4t lloc amb 40.30 m, tot i que ella no podia optar a medalla.

Aleix Camats amb l’or de disc. Foto FCA

El segon or va venir també del disc. Aleix Camats també va fer gala del seu nivell penjant-se l’or amb un magnífic llançament de 56.60 m. Camats va acabar segon en el concurs, doncs la victòria va ser per l’ucrainès Mykhailo Brudin, però Camats va ser el primer atleta estatal i va aconseguir l’or. Així doncs, el suma a l’èxit de Catalunya, on va ser or sub 20, va fer RCAT i va ser plata absoluta.

Finalment, el darrer or, també va arribar d’un atleta dominador a la seva categoria. Hailu Estrampes segueix acumulant èxits. L’atleta del CA Ascó va aconseguir l’or a la javelina sub 20 amb una marca de 67.50 m, i va tenir un concurs amb alts i baixos, aconseguint la marca al quart intent, en un concurs on no li van posar les coses fàcils els seus rivals. Estrampes ha tancat un hivern magnífic. A la mateixa prova, Guim Morcillo va ser vuitè.

Ainhoa Orozco al podi de martell sub 16. Foto FCA

A banda d’aquestes medalles, la delegació catalana en va aconseguir d’altres. Pel que fa a la plata, a la ja comentada de Maria Vallès, s’ha d’afegir la d’Ainhoa Orozco al martell. L’atleta del CASAB, de categoria sub 16, va aconseguir la medalla de plata amb un llançament final de 47.67 m, sent marca personal. A la mateixa final, Íngrid Granja va ser vuitena amb 42.15 m.

Erika Sellart com a segona classificada sub 18. Foto FCA

També va aconseguir la plata Erika Sellart. La llançadora de javelina va tancar el seu concurs sub 18 en segona posició amb marca de 49.14 m, en cinc llançaments bons. Sellart, d’aquesta forma, tanca amb medalla un bon hivern, després de la victòria absoluta catalana.

Íngrid Valcarcel amb la medalla de plata sub 20. Foto FCA

Bon concurs també d’Íngrid Valcarcel. L’atleta del FC Barcelona va aconseguir el seu gran èxit del curs, després de sumar marca personal i la plata a la javelina sub 20 amb marca de 43.89 m. Valcarcel ho va aconseguir en el tercer intent. L’atleta, que l’any passat batia el rècord de Catalunya sub 18, comença a agafar la forma en aquesta nova categoria.

Carla Serral amb el tercer lloc del martell sub 20. Foto FCA

Finalment, el bronze va ser per la Carla Serral. L’atleta del FC Barcelona, ex del CA Castellar, va obtenir el tercer lloc al martell sub 20 amb marca de 49.76 m. Serral va quedar lluny dels primers llocs, però va assegurar de forma expeditiva la tercera posició, que la mantenia al podi. D’aquesta forma, Serral tanca l’hivern amb medalla catalana i estatal. A la mateixa final, Mar Santanach va ser 5a amb 46.73 m, Elsa Alias 6a amb 46.39 m i Georgina Alabart 7a amb 43.35 m.

A banda de les medalles, també es van aconseguir 4ts llocs i marques personals. Al disc sub 18, Daniel Gonzalo va aconseguir marca personal amb 47.52 m, quedant-se a tocar de les posicions de podi. El campió català va executar un gran campionat. També gran campionat del campió català sub 18 de la javelina, Marc Sanchis. L’atleta del CA Granollers va acabar 4t amb 58.91 m, tancant el curs a tocar del podi estatal. Iñaki López va ser 6è en aquella final amb 55.15 m. La darrera 4a posició va ser d’Ángela Sellart a la javelina sub 16. La campiona catalana va acabar amb 35.03 m, amb Jana Parareda 8a.

Ferran Pau Fanés i Adrià Blanch a Lleó. Foto FCA

Al disc, Ferran Pau Fanés va obtenir el 6è lloc sub 16 amb marca personal de 48.78 m. Joan Herrerias va ser 5è a la javelina sub 16 amb 50.88 m, Jordi Pizarro va ser 7è al martell sub 20 amb 52.38 m, mentre que Adrià Blanch va ser 8è al martell sub 16 amb 42.63 m.

Amb aquest campionat es va tancar la temporada de llançaments d’hivern, que ens ha portat onze medalles catalanes en campionats arreu de l’estat, a banda de les aconseguides a nivell màster, un total de 22 medalles a Lorca.