Vuit medalles catalanes a l’Iberoamericà sub 18 de Perú

836

Cinc atletes de Catalunya han participat aquests darrers dies del Campionat Iberoamericà sub 18 a Lima, Perú. I ho han fet de la millor manera possible, aconseguint tots i totes un mínim d’una medalla, per tant, èxit rotund de la delegació que han participat amb la RFEA i han tancat el seu aire lliure amb uns grans resultats.

Destaquem, primer de tot, la participació de Marta Mitjans. Aquest està sent l’any de la maresmenca. Si cursos enrere la destacàvem pels rècords sub 14 o sub 16 a nivell català o estatal, aquest curs, en categoria sub 18, l’hem de destacar pels èxits internacionals. Després de la medalla a la FOJE, Mitjans va aconseguir un triplet de metalls.

Dos d’ells, en els relleus, on l’equip espanyol va ser capaç d’obtenir la plata al 4×400 m i el bronze al 4×100 m, d’on Mitjans va ser membre del quartet. La bona competició de l’atleta del Playas de Castelló es va tancar amb un or a la prova individual. Mitjans va aconseguir guanyar la final dels 800 m amb un temps de 2:08:20.

Però a banda de Mitjans, també s’ha de destacar en conjunt el paper de la resta de catalans i catalanes. D’entrada, Àlex Pintado va aconseguir l’or a la prova dels 1.500 m. L’atleta de l’UA Terrassa també tanca una temporada magnífica, escrivint el seu nom a nivell internacional. Pintado va obtenir la victòria amb un temps de 4:05:45.

L’altre or individual va ser l’Èrika Sellart. La llançadora de javelina va aconseguir la victòria amb una marca de 47.33 m. Recordem que Sellart, aquest curs, ha obtingut l’or també al campionat d’espanya sub 18 i ha participat al campionat d’Espanya absolut.

Ona Bonet – Foto: RFEA

Finalment, el darrer or va ser per Ona Bonet. La campiona catalana i espanyola, i RCAT d’alçada, va obtenir la victòria a la seva prova amb una marca d’1.78 m. Bonet també tanca una temporada de molts èxits i amb una enorme progressió que l’ha portada a superar l’1.80 m i col·locar-se entre les atletes amb més futur de l’estat.

Les darreres medalles catalanes van ser per Mario Stefanov. L’atleta del CA Ascó també ha tancat la seva millor temporada, sent campió de Catalunya i d’Espanya i obtenint la plata al campionat Iberoamericà a la prova dels 110 tanques, amb una marca final de 13.86, a més a més de la plata masculina al relleu 4×100.

D’aquesta manera, actuació rodona de la delegació catalana, que tanca així la temporada d’aire lliure sub 18 amb la demostració de tenir una de les millors generacions recents.