Vuit medalles catalanes al d’Espanya marxa promoció i màster

503

Getafe va acollir una nova edició del Campionat d’Espanya de marxa de promoció d’hivern sub 16 a sub 20 i de 10 màster, amb una trentena d’atletes de Catalunya participants que van obtenir vuit medalles, cinc a màster i tres a promoció. Griselda Serret, amb l’or sub 20, va ser l’atleta que es va emportar tot el protagonisme.

I és que la marxadora de Banyeres del Penedès cada cop mostra més que serà una de les atletes destacades de la disciplina els propers anys. Serret va dominar la cursa de 5 K sub 20 amb molta fortalesa, acabant la prova amb un temps de 22:53, treient un minut a la seva perseguidora. A la mateixa final, Paula Gómez va acabar en 5è lloc.

Júlia Suárez al podi sub18 – Foto FCA

Un altre or de promoció va ser el d’Oriol López. L’atleta de l’UA Barberà també acaba el curs d’una forma brillant. El marxador va obtenir la victòria a la prova sub 16 5 K amb un temps final de 22:40, en un final igualat amb els quatre primers entrant en un mocador. El 5è lloc va ser pel també català Marc Suàrez i el 6è per Abel Pujol.

La tercera medalla de promoció va ser per la Julia Suàrez. L’atleta del CA Tarragona també segueix obtenint metalls competició rere competició. Aquest cop va ser als 5 K sub 18 amb temps de 23:31, només superada per la gallega Aldara Meilán que va obtenir RC. Gina Torres va ser 5a.

També a la marxa de promoció, cinquè lloc per Ruben Liste a la prova sub 20 i quart lloc d’Ivan Molina a la prova sub 18.

Olga Cabrera al podi màster – Foto FCA

Pel que fa als 10 K màster, la marxa catalana va tornar a dominar en els podis. Olga Cabrera va aconseguir el rècord dels Campionats a la categoria F45, una de les més nombroses, amb la victòria i l’or amb marca de 53:18. Victòria també de Maria Teresa Gargallo a la categoria F50, sent l’única de baixar de l’hora, amb 57:27. La tercera medalla femenina màster va ser per Marta Nogueira, de l’Aldahra Lleida, amb el bronze F40 amb un temps de 52:27.

Pedro José Aranda al podi m65 – Foto FCA

A les proves masculines, dues medalles més. D’entrada, també de l’Aldahra Lleida, Josep Obrador va sumar l’or a M50 amb 49:27. També l’or per Pedro José Aranda, de CA Atletes VNG, a la categoria M65 amb un temps de 56:37. Finalment, destacar el 4t lloc de Javier Garcia a M55.