Vuit podis de Catalunya al Cros d’Elgoibar

1862

La Federació Catalana d’Atletisme va participar al Cros Internacional Juan Muguerza a la localitat guipuscoana d’Elgoibar amb més d’una quarantena d’atletes entre les categories sub 14 i sub 20. A més a més, van participar d’altres atletes catalans i catalanes a la prova absoluta amb els seus respectius clubs.

Es van aconseguir un total de vuit podis més el tercer lloc d’Adel Mechaal al cros absolut. En categoria escolar sub 14, Catalunya va aconseguir dues medalles, les de Màxim València i de Rabab Ouzemmou, ambdós acabant en primera la posició.

Ja a la categoria sub 16, tercer lloc de Marta Gutiérrez amb un temps de 9:02. També va guanyar la prova sub 16 masculina un atleta català, en aquest cas Pere Mas, amb un temps d’11:50. En aquesta cursa el podi va ser íntegrament català, amb el segon lloc d’Adrià Boyano amb 12:07 i el tercer lloc d’Àxel Zarranz amb 12:11.

A la categoria sub 18, la primera atleta catalana classificada va ser Marwa El Khouya, amb un temps de 12:51, acabant en quarta posició. A la categoria masculina, podi per Bakr El Asri, que va proclamar-se campió amb 18:23. Albert Alsina va entrar en segona posició i va acompanyar El Asri al podi, amb un temps de 18:29.

A la categoria sub 20, la primera atleta catalana classificada va ser Blanca Batlle, de l’AA Palamós amb un temps de 16:49, seguida d’Àmbar Tomàs amb 17:07, tercera atleta estatal. Oriol Jové, d’altra banda, va ser el català millor classificat a la mateixa categoria, acabant 12è amb 22:08, seguit d’en Pol Seriñana amb 22:13.

A la cursa absoluta, la millor classificada estatal va ser una catalana, Naima Aït Alibou, amb el Playas de Castellón, amb un temps de 27:38. A la categoria masculina, èxit català. Adel Mechaal va entrar en tercera posició amb un temps de 33:39, seguit de l’Aaron Las Heras, cinquè amb un temps de 33:49. Santiago Catrofé també va entrar en les primeres posicions, 7è amb 34:06