Xavi Badia i Meritxell Soler guanyen el català de 10 K

906

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de 10 K a Vilanova i la Geltrú, en el marc d’una nova edició dels 5 K i 10 K Ciutat de Vilanova. Meritxell Soler i Xavi Badia van revalidar el títol que ja havien aconseguit a Manresa a l’octubre, a l’edició de 2022. Artur Bossy, Mourad Mounim, Laura Rodríguez i Bàrbara Ramon van completar els podis.

Festa de la ruta a Vilanova i la Geltrú, en un circuit ràpid i pla, pel passeig marítim, que convidada als i les atletes a poder fer una bona marca. D’entrada, la prova femenina, tenia alguns noms destacats. El més clar, el de Meritxell Soler. L’atleta del CA Manresa va dominar de principi a fi la cursa, i va continuar amb la bona ratxa de títols, demostrant que en moltes distàncies és, actualment, una de les millors. 33:46 de marca i nou rècord de la prova.

En segon lloc, Laura Rodríguez. L’atleta actualment al Piélagos, va sortir també decidida a firmar una bona plaça al podi, i va aconseguir la plata amb un temps final de 35:20. La setmana passada la vam veure també a Santander en els 10 K d’Espanya. Finalment, l’atleta de l’AA Catalunya, Bàrbara Ramon, va sumar el bronze amb un temps final de 35:50. La campiona d’Espanya dels 100 K, Mireia Sosa, va ser 4a amb 37:00.

A la prova masculina, igualtat gairebé fins al final. Dos tòtems del fons català, Xavi Badia i Artur Bossy, pugnaven pel primer lloc. L’atleta de l’AA Xafatolls va trencar faltant poc per arribar a meta i va aconseguir superar a Bossy amb un temps de 29:46. Badia venia de fer marca en pista als 5.000 del meeting de Nerja i va pagar l’esforç al principi, però amb qualitat va saber lluitar de tu a tu al campió de les tres grans de Barcelona, que va acabar en segon lloc amb temps de 30:13. Mourad Mounim, de l’Ironwill Solideo, va ser tercer amb 30:52. Cal destacar el paper d’altres atletes com ara Abel Casalí, 4t amb 30:59, Pol Espinosa, 5è amb 31:13 i Carles Montllor, 6è amb 31:16.

Podi M35

D’altra banda, també es van disputar el campionat màster. Precisament, Carles Montllor va ser campió M35, amb Ricard Pastó segon i Xavi Tomasa, tercer. Miguel Àngel Martínez va obtenir la medalla M40 amb 33:46, amb Javier Jaimes segon i Salvador Ciurana tercer. Manel Sànchez va guanyar l’or M45 amb 33:27, seguit de Nacho Cáceres i Manel Deli, expert en ultradistància, tercer. Marc Tort va ser el campió M50 amb 34:20, amb Paco Balastegui segon i Víctor Vilalta tercer. Jose Antonio Ramírez va ser el campió M55 amb 35:47, amb Alfred Redrado segon i David Serrés tercer, mentre que Àngel Rubio va pujar al podi com a campió M65 amb 41:02, seguit de Joan Baye segon i Tomàs Guerrero tercer. Fernando Gutiérrez va ser el campió M70, seguit de Francisco Pozo i Antonio Polo. Finalment, Manuel Salinas va ser el guanyador M75 i Domingo Ortega segon.

Podi F55

A les proves femenines màster, Júlia Escofet va entrar primer F35 amb 46:52, seguida de Maria Hernàndez i Laia Balbona, tercera. Bàrbara Ramon va ser la guanyadora F40, seguida de Mireia Sosa i Elisa Melilli. Silvia Segura va pujar a l’esglaó més alt com a F45, amb temps de 37:55, amb Stella Beazzutti segona i Magdala Navarro tercera. Carmen Martín va ser la guanyadora F50, amb 41:34, seguida de Esther Tomàs i Lourdes Rubio. Eulàlia Alonso va ser la guanyadora F55, amb 45:06, seguida de Carme Ballesteros i Xantal Ollé. Marisa Barco la millor F60 amb 1:03:59.