Youssef Taoussi i Laura Rodríguez dominen el 5 K català

450

La Federació Catalana Atletisme ha organitzat avui, en el marc de la cursa de Martorell, el Campionat de Catalunya de 5 K, amb la presència d’uns 200 atletes federats i federades. Youssef Taoussi i Laura Rodríguez han estat les medalles d’or del campionat, dominant la cursa, amb un final d’infart a la categoria masculina.

El Martorell Atlètic ha organitzat la 24a cursa de Martorell, amb la participació de l’Ajuntament com a part important, doncs la ciutat del Baix Llobregat és ciutat de l’esport 2023. La cursa ha acollit els i les millors atletes de Catalunya en aquesta distància, amb molts d’ells i moltes d’elles que venen destacant les darreres setmanes.

A la cursa masculina, l’emoció s’ha viscut fins al final. Diversos atletes s’han enganxat en un grup capdavanter, fins que al final, Youssef Taoussi i Pol Espinosa s’han encarat en els darrers 200 metres, amb la victòria en els últims instants de l’atleta del Playas de Castellón amb 14:45, deixant a Espinosa amb la medalla de plata amb el mateix temps. El tercer ha estat el manresà del JA Berga Toni Baños, amb 14:49. Roger Sans ha entrat en 4a posició, Carles Gómez 5è i Xavi Tomasa, 6è.

A la prova femenina, Laura Rodríguez s’ha endut el títol, seguint amb la bona dinàmica de les darreres curses de la tardor, havent estat campiona de la Behobia i la cursa dels Bombers. L’atleta del Piélagos ha obtingut la victòria amb un temps de 16:44. La segona ha estat Cristina Silva, de l’Ironwill Solideo, que ha entrat amb un temps de 17:05. Finalment, Andrea Bernal, del Cornellà Atlètic, ha obtingut el bronze amb una marca de 17:55.

Podi Màster 40 – Foto FCA

També s’ha disputat el Campionat català màster de 5 K, amb molta presència d’atletes. Xavi Tomasa, campió de la marató de Lleida, ha obtingut la victòria a M35 sent 6è general, seguit d’Ali Lachheb amb la plata i Cristian Gutiérrez el bronze. A la categoria M40, Sergi Hidalgo ha estat el més ràpid, sent 23è a la general, medalla d’or, seguit de Jesús Suàrez amb la plata i Joan Alarcón amb el bronze.

Podi Màster 50 – Foto FCA

A la categoria M45, Óscar Rodríguez ha estat el guanyador de l’or, amb Sergio Bejarano guanyant la plata i Óscar Gómez amb el bronze. A la categoria M50, Marc Tort ha obtingut l’or, amb la plata d’Ángel Martínez i el bronze de Francesc Marsol. A la prova M55, victòria de Sancho Ayala, amb la plata de Pere Boadas i el bronze de Jose Antonio Ramírez. A la M60, Jaume Berenguer ha estat or, amb Jordi Casajoana plata i Francisco Vila bronze. A la M65, Francisco Aragón ha obtingut l’or, amb Ángel Rubio sumant la plata i l’atleta de l’Atletesvng Pedro José Aranda, amb el bronze.

Podi Màster 65 – Foto FCA

A la M70, Antonio Polo ha guanyat l’or i Gabriel Miquel, la plata. A la M75, Josep Giménez ha obtingut l’or, seguit Manuel Salinas i el bronze de Domingo Ortega. Finalment, Juan Martínez, del CE Picornell, ha guanyat M80.

D’altra banda, els podis femenins màster han estat els següents. A la categoria F35, Cristina Silva ha estat la primera, a banda de segona absoluta, seguida de Montserrat Rovira amb la plata i Melina Arque el bronze. A la categoria F40, Marta Mesalles ha fet bons els pronòstics i ha obtingut l’or, seguida d’Airina Guillem amb la plata i Patricia Amador amb el bronze. A la categoria F45, Raquel Parrado ha obtingut l’or, seguida de Louise Brown amb la plata i Gala Gómez amb el bronze.

Mercè Rosich llegint el manifest 25N – Foto FCA

A la categoria F50, Montse Carazo ha aconseguit l’or, seguida d’Esther Tomàs amb la plata i Maria José Gajete amb el bronze. Finalment, a la F55, Encarna Garcia va obtenir la victòria i l’or, Eulàlia Alonso ha guanyat la plata i Montserrat Cinca el bronze. Maria Remedios Gil ha estat l’or F60.

Just abans de l’inici de la cursa, la presidenta de la FCA, Mercè Rosich, ha llegit el manifest del món de l’esport per commemorar el 25 N, dia de l’eliminació de la violència vers les dones.

· Resultats