CAMPIONAT D’EUROPA

1368
Mar Juárez, Adel Mechaal i Marta Galimany - Fotos: Jordi Casas, Teo Tovar i JJ Vico

El passat diumenge 12 d’agost es van clausurar els Campionats d’Europa que es venien disputant des del passat dilluns 6 a Berlín amb la participació de 18 atletes catalans.
Marta Galimany va aconseguir la medalla de bronze a la prova de marató per equips com a integrant de l’equip espanyol. A la classificació individual va entrar en la posició vint-i-quatre amb un temps de 2h38:25.
Adel Mechaal es va situar quart a la final dels 10.000 metres amb un temps de 28:13.78 i a la prova dels 5.000 metres es va retirar.
Cristina Lara i Estela García van aconseguir lloc de finalista amb el relleu de 4X100 metres, primer van marcar 43.38 que li van donar el passi per a la final, on van aconseguir la vuitena posició amb un temps de 43.54. Mar Juárez també es va classificar en una magnífica vuitena posició als 50 km amb una marca de 4:28:58 aconseguint un nou rècord de Catalunya.
Esther Guerrero també va disputar la final dels 1.500 m, on es va situar onzena amb un temps de 4:09.88. A la semifinal va marcar 4:10.14 que li van servir per a disputar la final.
La jove Sara Gallego es va classificar per a les semifinals  dels 400 m tanques amb un temps de 57.18 a les sèries classificatòries. A la semifinal va marcar 57.25.
Estela García va marcar 23.64 a les series de 200 metres que li van donar el passi per a la semifinal, on va marcar 23.46 que no va ser suficient per a disputar la final. En aquesta distància, la Jaël Bestué també va córrer les eliminatòries amb un registre de 23.92. La Cristina Lara va disputar les sèries de 100 metres amb un temps de 11.65.
Raquel González es va classificar en la dotzena posició a la prova dels 20 km marxa amb un temps de 1h31:48. Carmen Sánchez va disputar amb l’equip espanyol la semifinal del relleu 4X400 m amb un temps de 3:33.18 que no va ser suficient per a disputar la final. També Pol Retamal i Patrick Ike Chinedu van disputar la semifinal del relleu 4X100 m amb una marca de 39.12 que els va deixar a les portes de disputar la final. Pol Retamal va córrer la prova dels 200 m amb un registre de 20.92 i Patrick Ike Chinedu els 100 metres amb un temps de 10.54.
Mònica Clemente va saltar 4,20 m a la qualificació  de salt amb perxa, Dídac Salas amb 5,36 m també en perxa, Maria Vicente va saltar 13,50 m en triple salt, Aleix Porras va marcar 51.69 a les sèries de 400 m tanques, Pedro José Martín va llançar 67.56 a la qualificació de martell i Jesús Àngel García es va retirar a la cursa dels 50 km marxa.