14 medalles aconseguides al Campionat d’Espanya sub 23

132

Burgos va viure el tancament de la temporada sub 23 amb el Campionat d’Espanya, on hi van participar un centenar d’atletes de Catalunya. Un total de 14 medalles aconseguides, dues d’elles d’or, és el balanç aconseguit a la ciutat castellana, a banda de batre un rècord de Catalunya.

El RCAT batut correspon a Pol Ferrer. L’atleta del Cornellà Atlètic va aconseguir l’or al decatló i va sumar un total de 7.704 punts per aconseguir batre el seu propi rècord sub 23, seguint endavant amb una trajectòria impol·luta en categories inferiors a l’absoluta. Ferrer es va quedar a 100 punts i escaig del rècord absolut.

L’altre or del cap de setmana va correspondre a Clara Fernàndez. La saltadora de Sant Cugat va aconseguir una nova victòria en sub 23 a la perxa, amb una marca de 4.00 m. Anna Cardona va sumar la 4a posició, reapareixent després d’estar de baixa una llarga temporada.

Marc Sala – Foto FCA

A més, es van aconseguir sis medalles de plata. Les dues primeres, de Marc Sala i Guillem Crespí. El saltador de l’Agrupació Atlètica Catalunya també segueix amb una gran trajectòria per sota les categories absolutes, i va tornar a pujar al podi, en aquest cas amb el segon lloc al triple salt i marca de 15.15 m. El seu company Pau Vergés va ser 4t classificat.

A banda de Sala, Guillem Crespí també va obtenir el subcampionat als 100 mll. Crespí, que tanca una excel·lent temporada, ho va fer amb la plata, i tornava a pujar al podi després de l’or sub 23 de Tarragona l’any anterior. Ho va fer amb una marca de 10.35 a la final.

Guillem Crespi – Foto FCA

La següent plata va correspondre a Óscar Martínez. El marxador de L’Hospitalet Atletisme també tanca una molt bona temporada, amb la plata sub 23 estatal i marca de 42:13:50. Joaquim Rico va ser 5è classificat. Ja en la darrera jornada, tres plates més. D’una banda, Laurine Elisa Marimón, del CA Tarragona, aconseguint el subcampionat al triple salt amb 12.91 m. També plata del gironí Ismail Atriki, del GEiEG, als 3.000 obstacles. El campió català absolut de 3.000 PC va sumar aquí una nova medalla, amb 8:56:83. Marc Fernàndez va ser 4t a la final i Roger Súria 8è.

Ismail Atriki – Foto FCA

La darrera plata va ser de Jan Badia. L’atleta del Cornellà Atlètic va obtenir el subcampionat amb 3:45:54, en un nou èxit del mig fons català, amb l’atleta entrenat per Carles Castillejo.

Finalment, es van aconseguir sis bronzes. El primer, molt aviat, a la primera final del campionat, amb Laura Monje sumant el tercer lloc als 10.000 marxa, amb temps de 48:28:97, amb Noa Rodríguez 8a i Alexia Palomero 9a. Al finalitzar el dissabte, Aleix Vives, del FACVAC, aconseguia la plata als 5.000 m amb marca de 14:49:19.

Irene Clemente – Foto Cornellà At.

Durant la tercera jornada, quatre bronzes més. D’entrada d’Irene Clemente a l’alçada, que a més ho feia amb marca personal, 1.78 m per a l’atleta del Cornellà Atlètic. Julia Lillo va ser 6a també amb marca personal d’1.70 m. Al martell, magnífica medalla de bronze d’Alba Ruiz, del CA Nou Barris. Ruiz aconseguia el tercer lloc del podi amb 53.60 m, en una prova on Judit Sanchis va ser 4a i Andrea Pascual va ser 5a. Mateix lloc de Jan Díaz. El saltador de Sant Fruitós del Bages sumava el bronze a la llargada amb un salt de 7.52 m. Joan Gea va ser 7è.

Alba Ruiz – Foto FCA

Finalment, als 400 mll, Laia Monforte aconseguia el bronze sub 23 amb un temps de 54.80, tancant també una excel·lent temporada amb marques personals i medalles, sub 23 i també absoluta a Catalunya.

A banda de les medalles cal destacar el 4t lloc i marca personal d’Adam Tallón als 200 mll amb 20.96, el 4t lloc d’Aniol Borràs als 800 m i el 5è de Sergi Gonzàlez, el 4t lloc de Biel Salas als 110 tanques amb 14.26, el 5è lloc d’Edgar Climent a l’alçada, el 4t lloc d’Àlex Terual a la perxa i el 6è de Daniel Ruiz al martell.

Pel que fa a la banda femenina, 5è lloc de Celia Payrató als 100 mll i 6è als 200 mll, el 5è lloc d’Igambo Muakuku amb 13.69 i el 6è lloc de Marina Lamata als 100 tanques, el 5è lloc de Martina Martínez i el 6è de Clàudia Mir als 400 tanques, la 4a posició d’Aida Alemany als 3.000 obstacles, el 5è lloc d’Estel Pons al pes i el 4t de Zaynab Nouali al disc.