21 medalles catalanes al Campionat del món de trail running màster

474

Canfranc ha acollit aquests darrers tres dies el Campionat del món de trail running màster o Off-road, amb la presència d’una seixantena de catalans i catalanes amb la delegació RFEA que han aconseguit bons resultats i diverses medalles. El campionat es dividia en tres curses, la pujada vertical, la long distance i la classic, i en totes em tingut protagonisme català, centrat sobretot, en dos homes, Eduard Hernàndez i Xavi Tomasa, que han aconseguit èxits en dues de les tres proves. En total, vint-i-una medalles de la delegació catalana.

Divendres es va celebrar la prova d’Uphill o Pujada Vertical. Aquí van arribar els primers grans èxits per la delegació catalana. Eduard Hernàndez Teixidor, un dels atletes destacats, va aconseguir l’or M40 i la victòria de la cursa general, després de dominar gran part de la pujada. A M35, subcampionat i plata per a Xavi Tomasa. L’atleta de Berga, expert en proves de ruta llarga distància i trail, va assolir a Canfranc el segon lloc de la categoria.

Gran part dels atletes catalans a la cursa Uphill masculina. Foto RFEA

Aquestes van ser les dues úniques medalles individuals catalanes a Uphill, però Tomasa  va aconseguir també l’or M35 per equips, juntament a Joel Vila, 5è classificat, i Marc Rocadembosch, 6è M35. En d’altres categories, Àngel Nevado va ser 10è M45, Judit Artigas va ser 13a W45, Francesc Marsol 6è M50, Silvia Agut va ser 12a W50, Teresa Forn 8a W60 i Domingo Ortega 5è M75, entre d’altres. Tots els atletes van participar també en la classificació final per equips de la delegació RFEA.

Durant el dissabte es va disputar la cursa Long Distance o 34 K, amb molta presència d’atletes de Catalunya. Van ser dues les medalles individuals aconseguides en la distància més llarga, en concret dos bronzes. El primer, en categoria M60, d’Eleuteri Adelantado, atleta que també va aconseguir l’or per equips. D’altra banda, a W60, Teresa Forn, que havia fet bon paper a Uphill, va acabar amb el bronze en la distància de 34 K.

A banda dels dos bronzes i l’or M60, també vam viure la plata per equips W40 de Vanessa

Jessica Tipan i Maria Bertran al podi per equips W35. Foto FCA

Chirveches, acabant 5a, l’or per equips W35 de Jessica Tipán, la campiona catalana de marató, que va acabar també 5a de la seva categoria, i també de Maria Bertran, 10a, l’or per equips de Pedro Ligero a M65, sent ell 7è de la general i l’or per equips de Jordi Martín a M55, acabant ell 5è.

Finalment, diumenge s’ha disputat la darrera prova del Mundial off-road màster. Ha estat la distància Classic, de 17 K, amb molts i moltes de les que ja van participar divendres. De fet, Eduard Hernàndez ha tornat a aconseguir l’or M40 a la prova, tot i que aquesta vegada no ha guanyat la cursa, ho ha fet el britànic Andrew Douglas. Xavi Tomasa ha repetit plata M35, acabant tercer per darrera d’Hernàndez a la general. Joel Vila ha estat 6è de M35.

Fins a vuit medalles catalanes s’han aconseguit avui a Canfranc. A banda de les dues d’Hernàndez i Tomasa, ambdós atletes han aconseguit ors per equip, Tomasa juntament a Vila han sumat la victòria M35, mentre que Eduard Hernàndez ho ha fet a M40. A més, Domingo Ortega ha sumat la tercera medalla individual catalana del matí, amb el bronze M75, i ha sumat també l’or per equips. Finalment, or per equips de Carme Ballesteros a la prova W55. A més a més, 13a posició de Judit Artigas a W45, 11a de Fede Garrido a M65, 12a de Sílvia Agut i 17a de Sònia Garcia a W50, entre d’altres.

Bon ambient en conjunt de la delegació catalana durant els tres dies al municipi aragonès, en una de les darreres proves de trail dins del calendari FCA i WA de l’any 2024.