34 medalles de Catalunya a l’Europeu màster de Torun

436

La temporada PC ha abaixat el teló aquest cap de setmana amb diverses competicions, una d’elles va ser l’Europeu màster de Torun, a Polònia, on vam veure l’evolució de gairebé una cinquantena d’atletes de Catalunya, amb un resultat magnífic de 34 medalles, amb 14 ors i 25 d’elles sent individuals.

Diversos atletes van aconseguir més d’una medalla. Una d’elles, la inconfusible Maria Rosa Escribano, una atleta que no es cansa pas de guanyar mai medalles, doncs amb les de Torun suma 56 medalles internacionals màster. I a Polònia va seguir sumant metalls a la seva col·lecció, un total de quatre. A més d’ella, altres atletes com Olga Cabrera, Laura Cebollada, Xavi Bosch, Kirian Pérez o Javi Segovia van aconseguir més d’una medalla. En el cas de Bosch i Cebollada, sent els únics amb tres.

Comencem repassant els ors. El primer dia, Mònica Vicente va aconseguir guanyar la prova d’alçada F45 amb un or compartit i marca d’1.40 m. També va aconseguir la victòria una altra clàssica com Marta Camps, a la prova dels 3.000 F50 amb 10:26:19. Finalment, com dèiem, Maria Rosa Escribano va obtenir l’or a l’alçada F65, amb un rècord d’Espanya i marca d’1.33 m.

Maite Marzo aconseguint la medalla d’or als 400 mll. Foto Instagram

El tercer dia, nova medalla d’or de Maria Rosa Escribano, amb una victòria al triple salt F65 amb una marca de 9.00 m i nou rècord d’Espanya. L’altre or va ser d’una altra atleta que no falla mai, Maite Marzo. L’atleta del CA Manresa va guanyar l’or F50 als 400 mll amb 1:07:07. El darrer or d’aquell dia va ser el de l’equip estatal de cros M55, amb dos ors catalans, el de Ferran de Torres i el de José Aranda.

El quart dia, nou or, en aquest cas la primera medalla de Kirian Pérez. L’atleta del Cornellà Atlètic guanyava la prova del pentatló M45 amb una marca de 3.697 punts. El sisè dia arribaven dos ors més. Un nou de Maria Rosa Escribano, en aquest cas al Pentatló, amb RCAM F65 i marca de 4.250 punts. A més a més, Olga Cabrera sumava la seva segona medalla, el primer or, als 5 K ruta marxa F50 amb 26:20.

El darrer dia, quatre ors més. L’únic individual, el de Jordi Bedmar. El saltador del Barcelona Atletisme segueix sumant èxits i aquí va guanyar l’or al triple salt M55 amb 12.46 m. A més d’ell, or de Xavi Bosch al relleu 4×200 m M50 amb Rècord d’Espanya, or de Mònica Navarro al relleu 4×200 m F50 i or de Sílvia Cortés al relleu 4×200 m F55.

Pat Vidal aconseguint la plata a l’alçada. Foto Instagram

A banda dels ors, es van aconseguir nou plates. Les primeres, les de Pat Vidal a l’alçada F50, medalla compartida, i la segona la de Rosa Maria Escribano a la llargada F65. Geraldine Garcia, poc després, la guanyava a la llargada F45. Olga Cabrera sumava la seva primera medalla a l’Europeu, la plata als 3.000 m marxa F50. Mònica Navarro faria el mateix, subcampionat i plata, en aquest cas a la prova del triple salt F50. A la velocitat, dues plates més. Xavi Bosch sumava el subcampionat dels 200 mll M50 i Sílvia Cortés el subcampionat 200 mll F55, sumant ambdós dues medalles amb els relleus.

En el darrer dia, plata de Miguel Antonio Jalón al relleu mixt 4×200 categoria 55 i nova medalla de Laura Cebollada, en aquest cas la plata als 1.500 m F40.

Miguel Antonio Jalón amb el relleu 4×200. Foto Instagram

Finalment, es van sumar 11 bronzes. En llançaments, els primers, de Bàrbara Pintado al disc F35 i de Carmen Solé al mateix disc F50. A més, una altra atleta clàssica, Lluïsa Casanovas, va sumar un nou metall internacional, amb alçada F70 compartit. El dia amb més bronzes va ser el cinquè, amb cinc. Laura Cebollada sumava una de les tres aconseguides, amb el cros i el F40. També guanyaria el bronze al 800m. Javier Segovia també sumava doblet, amb el bronze M50 a la llargada. I nou doblet de Kirian Pérez, amb el bronze a la llargada M45. Juan Manuel Mendoza a M40 i Thomas Fortín a M35 guanyaven bronzes col·lectius al cros.

Les darreres medalles de bronze van ser les de Javi Segovia al Pentatló M50 i la de Xavi Bosch als 60 mll M50, sent doncs el segon atleta català amb més medalles després de Maria Rosa Escribano.

· Resultats