Bona actuació catalana a l’Encontre sub 18

964

Disset atletes de Catalunya van participar ahir de l’Encontre Internacional sub 18 a Leiria, Portugal, amb la selecció espanyola. Aquest encontre va estar dominat per RFEA, i cal destacar els resultats de tots i totes les atletes locals que van participar, amb bones actuacions en línies generals.

Fins a deu atletes catalans i catalanes van vèncer les seves respectives proves. Al martell, Carla Serral va tancar una magnífica temporada amb una victòria al martell amb marca de 57.52 m. Serral ha superat els 60 metres aquest curs. D’altra banda, victòria també de l’atleta del CA Laietània Arlet Sust a la perxa. Sust va aconseguir el primer lloc amb un salt de 3.55 m. Sust ha aconseguit aquest any 3.76 de marca personal. També va guanyar Elda Romeva en una de les seves proves destacades, la llargada. Romeva va dominar el concurs amb una marca de 5.78 m.

A més de Romeva, dues atletes més del Muntanyenc Sant Cugat participaven a l’Encontre. En aquest cas, ho feien a la prova dels 400 tanques. Martina Zunino va ser la guanyadora amb un temps de 1:01:09, seguida de la seva companya Helena Santacana, amb 1:01:53. Ambdues atletes participaran al Campionat d’Espanya absolut de Torrent. També va aconseguir la victòria l’atleta del CA Manresa Érika Sellart. La llançadora de javelina va dominar el concurs amb una marca de 48.65 m. Sellart també lluitarà pel podi al campionat absolut de Torrent.

Una nova atleta del Muntanyenc Sant Cugat, Paula Rodríguez, va aconseguir la victòria als 100 tanques. Rodríguez va guanyar amb 13.74. La subcampiona d’Espanya sub 18 va dominar la cursa i va acabar amb un bon registre. Qui també ha tancat la temporada de la millor manera ha estat Bakr El Asri. L’atleta del CA Lloret va aconseguir la victòria als 2.000 obstacles amb un temps final de 05:43:66, a prop de la seva gran darrera marca, quan va guanyar el campionat sub 18 amb RCAM.

Encara tres atletes més van aconseguir la victòria. D’una banda, Jazmin Romeu als 100 mll, amb un registre de 12.12. També va ser la primera classificada Ona Bonet. La saltadora d’alçada, que aconseguia el RCAT sub 18 al campionat català, tancava l’encontre ahir amb una marca d’1.77 m. Finalment, Oriol Sànchez, del CE Universitari, aconseguia la victòria als 200 mll amb 21.94, a més de participar als relleus.

Els i les altres atletes en participar van ser, d’una banda, l’atleta de l’Aldahra Lleida Carla Cagigós, que quedava segona als 200 mll amb 25.13 i participava als relleus, l’atleta del CA Mollet Karim Fartaz, qui aconseguia el segon lloc als 1.500 m amb 04:01:77, la llançadora de disc Maria Vallès, de l’Aldahra Lleida, amb una marca de 40.49 m i sent segona, el saltador de perxa Adrià Ripollès, que va acabar segon amb una marca de 4.60 m, el marxador Ivan Molina, que va acabar segon amb 21:17:18 la prova dels 5.000 marxa i finalment el fondista Albert Alsina, que va acabar segon als 3.000 m amb un temps de 08.54:60.

Els i les atletes sub 18 tanquen la temporada a nivell de la seva categoria, tot i que per alguns i algunes encara quedaran cites de més nivell properament. La setmana vinent, set atletes de Catalunya viatjaran a Maribor per competir a la FOJE, els Jocs Olímpics de la Joventut, en aquest cas, Marta Mitjans, Ingrid Valcarcel, Hailu Estrampes, Àlex Pintado, Noa Martínez, Isaías Artigas i Júlia Suàrez.

· Resultats