Cercs acull el Campionat de Catalunya de trail vertical

321

El municipi de Cercs acull el Campionat de Catalunya de trail vertical, una prova destacada dins del calendari de trail, en una zona molt coneguda pels i les atletes, doncs el Berguedà és una comarca amb àmplia trajectòria en les proves de trail, doncs ha organitzat ja altres pujades verticals, campionats de Catalunya i proves dels circuits de promoció de trail.

La sortida oficial estarà ubicada a la Rodonella, al municipi de Cercs, a uns 709 metres d’alçada, mentre que l’arribada serà als Cingles de Vall-Llobrega, a 1.760 metres, per tant, un desnivell de poc més de 1.000 metres que hauran de superar per arribar al punt definitiu. El pavelló poliesportiu de Sant Jordi, al municipi de Cercs, serà l’escenari de l’entrega de premis, l’avituallament final i el punt d’informació.

La prova es disputa el dissabte a partir de les 16 h, i els atletes, com dèiem, hauran de superar el desnivell de 1.050 metres durant els 4,6 quilòmetres que duri el trajecte. Els Joves Atletes de Berga (JAB), juntament amb el CEB, seran els encarregats de gestionar la competició.

Un centenar d’atletes participaran a la prova. D’entre tots, la categoria femenina s’emporta el gran focus d’atenció, amb la presència de tres atletes de molt nivell, com son Núria Gil, actual campiona de Catalunya de trail, Natàlia Gonzàlez, que ha estat campiona d’Espanya i Sheila Avilés, que fa el seu debut aquest 2024 en proves de trail de la FCA. Avilés és un dels estendards catalans de la disciplina, amb diverses medalles a nivell estatal i internacional, i tindrà un paper destacat davant Gil i Gonzàlez. Carla Yanguas en sub 18, Yousra Laghmich en sub 20 i Laia Calzada en sub 23 completen els noms destacats en categories inferiors.

Pel que fa als nois, la presència de l’atleta local Toni Banyos serà un dels al·licients, juntament amb un altre dels destacats, Eduard Hernàndez, que competirà també en la prova màster M40. Xavi Tomasa, en categoria M35, també tindrà un paper destacat, sent ja guanyador de proves de trail aquest mateix any. En categories inferiors, presència del campió d’Espanya Pere Menéndez a sub 20, Jan Isla a sub 18 i Oriol Gibert, Lleïr Barcons i Marçal Roig a la prova sub 23.

Aquesta serà una de les darreres competicions importants del trail federatiu. Quedarà pendent les darreres proves TRS i els nostres atletes hauran d’afrontar també l’Europeu Off Road al mes de juny, aquells qui vagin convocats per la RFEA.

· Reglament   · Atletes inscrits