Segona jornada a La Nucia amb sis medalles catalanes

272

La segona jornada del Campionat d’Espanya absolut ha tingut de tot. Dos noms han sobresortit. Berta Segura i Jaime Guerra. Ambdós han estat els catalans amb l’or. A més, plata de Mònica Clemente, Sara Gallego i Ivet Rovira i bronze de Javi Lorente. A més, Segura ha tornat a batre el rècord de Catalunya amb 51.68. 

Però comencem pel que ha passat al matí. Als 200 mll, classificació catalana masculina per Pol Retamal, que ha guanyat la seva sèrie, per Miguel Gasch i Adrià Alfonso, segon i tercer respectivament a la darrera sèrie, i Albert Romeo i Julio César Brito amb q per temps. A la prova femenina, Jaël-Sakura Bestué també passava a les semifinals amb 23.42.

Als 800 m, Marta Mitjans ha fet els deures i ha passat a la final dels 800 m amb Q a la segona sèrie. Allà, tindrà rivals molt dures però mirarà de buscar la millor posició possible. Pel que fa a la prova masculina, protagonisme per Elvin Josué Canales. El gironí buscarà sense cap mena de dubte lluitar per l’or en una de les millors finals de la història a nivell estatal.

La final del disc femení tenia a tres atletes de Catalunya. La millor classificada finalment ha estat Daniela Fernàndez. L’olesana ha tocat el podi amb una marca de 51.47 m, i segueix demostrant el seu excel·lent estat de forma. Andrea Alarcón ha acabat 7a.

Per la tarda hem viscut moltes finals. Per començar, la darrera prova de l’heptatló, amb tres catalanes. Havia acabat la jornada de matí amb Ivet Rovira en 4a posició i bones actuacions de Clara Gabaldón i Irene Clemente a la llargada, on l’atleta del Cornellà havia salvat un match ball. A la tarda, amb el 800 m, Rovira ha aconseguit materialitzar el seu gran somni, medalla de plata amb 5.228 punts, marca de la temporada i magnífic tancament de l’absolut. A més a més, Clara Gabaldón ha estat 8a amb 4.974 punts i Irene Clemente 9a aconseguint millor marca personal amb 4.894 punts.

Als 1.500 m, classificació per a la final d’Esther Guerrero i Zoya Naumov. Ambdues atletes han fet la feina i han aconseguit passar entre les millors de cara a demà. També s’aconseguia classificar amb una gran cursa Naima Aït Alibou. A la prova masculina, pas a la final de Youssef Taoussi, Jan Badia, Adam Maijó, Carlos Sáez i Adel Mechaal, a més de l’andorrà Pol Moya. Magnífica final que viurem amb sis atletes amb llicència catalana.

A la llargada, primera medalla de la tarda. Jaime Guerra tornava al Campionat d’Espanya i ho feia amb tots els honors. L’atleta del Cornellà Atlètic ha aconseguit marca de 8.17 m i no només ha fet MMP, a més ha aconseguit un nou or absolut. L’atleta estava exultant, i no era per menys.

A la perxa femenina, diverses catalanes presents, i una medalla. Mònica Clemente tornava al podi d’un gran campionat amb el bronze i salt de 4.30 m. Clara Fernàndez ha estat 7a amb 4.10 m i Meritxell Benito 8a amb 4.00 m.

A la llargada, 7a posició d’Andreea Florina Sabou amb marca de 6.19 m. Mentrestant, al disc, Aaron Solà aconseguia una bona posició, 8a plaça amb 52.87 m. 

Als 400 tanques, doblet de medalles catalanes. Sara Gallego tornava al podi estatal aconseguint la plata amb 56.63. La barcelonina ha tornat amb bona nota i després d’un llarg periple lesionada, poc a poc s’anima a tornar amb les millors. D’altra banda, Javi Lorente ha aconseguit un bronze històric, el seu primer absolut a la seva carrera, sent tercer a la final masculina amb marca personal de 50.17. A més, Joan Moreno ha estat 4t amb marca personal de 50.85.

Finalment, als 400 mll, la notícia de la nit. Berta Segura aconseguia el rècord de Catalunya de nou i l’or absolut per primer cop a la seva carrera amb marca de 51.68. Magnífica cursa de l’atleta d’Ivan Espílez que ha fet uns magnífics 100 últims metres.

Demà, darrera jornada del Campionat d’Espanya absolut.

· Resultats