Lleida acull el Campionat d’Espanya sub 16 a Les Basses

196

Lleida acull el Campionat d’Espanya sub 16 a Les Basses amb la presència d’uns 110 atletes de Catalunya disposats a tot en l’única prova de les característiques que es disputa al nostre país durant l’aire lliure 2024. El Campionat es disputarà en quatre jornades durant dos dies, i l’horari s’ha hagut de modificar degut a la onada de calor d’aquest cap de setmana. Així, les proves de dissabte tarda s’han endarrerit una hora.

A priori, la jornada de dissabte començarà a les 10 h i acabarà a les 12.55 h, mentre que per la tarda es disputaria la segona jornada del dia, de 18.45 h a 22.50 h. Diumenge, de 10 h a 12.40 h es disputaria la tercera jornada i finalment, de 18 h a 20.50 h es disputaria la darrera.

Catalunya té moltes opcions de medalla. Amb tot, l’objectiu de tots els atletes presents serà, d’una banda, una presa de contacte amb un gran campionat, i de l’altra, seguir sumant experiències de cara al futur. El Lleida UA, club que rebrà el campionat i un dels organitzadors, aportarà un bon feix d’atletes i d’opcions de podi.

Comencem repassant l’atletisme masculí. A la velocitat, el campió català Guim Turró arriba amb moltes opcions als 100 mll i als 300 mll. Cal comentar que en aquestes dues proves hi participaran nou catalans. Als 600 m, Héctor Robledo i Aleix Zurita miraran de fer un bon paper i lluitar per la final. Als 1.000 m, la millor marca catalana correspon a Sebastian Sanz, de l’UCA.

Qixiang Liu – Foto Carlos Guzman

Als 3.000 m, tres dels sis primers del rànquing son catalans. Lidera Marc Benavent, del CA Ascó, que ja ha estat campió de Catalunya PC, de trail i de cros, seguit de Guillem Cuartero, CA Canovelles, i Gonzalo Turmo, del Barça. Als 100 tanques, Qixiang Liu, del CASAB, arriba amb la segona millor marca, i Roger Pérez, de l’AA Figueres, amb la tercera. Fins a 10 catalans participaran en aquesta prova.

Als 300 tanques, Eros Alegre, UA Montsià, arriba amb la tercera millor marca, mentre que Walid Benktib serà la representació catalana als 1.500 obstacles. A l’alçada, Jeroni Flores, Isaac Fernàndez i Idalky Paulino seran els tres catalans presents, mentre que a la perxa, un total de sis atletes catalans estaran presents, destacant com a líder Guillem Alonso, del Muntanyenc Sant Cugat.

A la llargada, Mateo Garrido, amb 6.45 m, arriba com a quart classificat, mentre que al triple salt, Joan Boubacar Guzman, del Muntanyenc, i Carlos Rodríguez, de l’UCA, son els millors posicionats. Al pes, Ferran Pau Fanés és la millor marca catalana, així com al disc, on l’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya va cinquè. A la javelina, Joan Herrerias i Jan Tomàs tenen les millors marques dels catalans, mentre que a l’Octatló, Adrià Sànchez, del CA Parets, lidera el rànquing i té moltes opcions de medalla. Finalment, als 3.000 marxa, un total de sis atletes catalans hi competiran, destacant Abel Pujol, de l’UGE Badalona, i Marc Suàrez, del CA Tarragona.

Anem a les proves femenines. D’entrada, a la velocitat, Noa Antón i Mabintou Camara son les millors posicionades als 100 mll, mentre que als 300 mll tenim moltes opcions de medalla, amb tres atletes entre les cinc primeres. Lidera Berta Linares, del CA Lloret, amb 39.47, seguida de Mariona Armero, segona, i la mateixa Mabintou Camara, cinquena. En total, set catalanes competiran en les dues proves.

Maia Parès – Foto Carlos Guzman

Als 600 m, una altra opció clara de medalla, amb el primer lloc al rànquing de Maia Parès, del CA Canovelles, que afronta el seu primer campionat d’Espanya a l’aire lliure. Alba Antúñez, del GEiEG, arriba tercera. Als 1.000 m, Maia Salomón, del CE Universitari, arriba amb la tercera millor marca, i als 3.000 m, una de les referents, Rabab Ouzemmou, després d’una gran temporada en cros i trail, mirarà de sumar una nova medalla, en aquest cas, al Campionat d’Espanya. Arhane Garuz i Jana Nasirov també estaran presents.

Als 100 tanques, dues catalanes lideren el rànquing. D’entrada, Adriana Curto, del Dinamik Vilanova, i la local Jana Queralt. En total, set atletes catalanes hi seran presents. Als 300 mll, Lluna Marsal, de l’UA Montsià, buscarà seguir amb la gran temporada, arribant segona al rànquing. Martina López i Andrea Bascones també hi seran presents. Alexia Carrasco, del CA Lloret, serà la representant catalana als 1.500 obstacles.

Alba Benito – Foto Carlos Guzman

A l’alçada, l’atleta de l’Andorra Atletisme, Noa Goody, arriba tercera del rànquing, amb Ariadna Alexandre i Arianna Giacardi també presents. A la perxa, fins a vuit atletes catalanes hi seran presents, amb la presència destacada de la líder Alba Benito, rècord d’Espanya a pista coberta i amb la seva companya Mar Páez com a segona. A la llargada, l’actual rècord de Catalunya, la lleidatana Mariona Armero, farà doble prova (amb els 300 mll) i buscarà pujar també al podi del salt horitzontal. Adriana Curto, també competint en doblet prova, arriba tercera.

Al triple salt, Martina Chaboye, del Dinamik, és la millor catalana classificada. Al pes, Mariona Arenas, de l’AA Catalunya, i Layla Tubonemi, del CA Lloret, son les millors catalanes presents, mentre que al disc ho serà Marina Valencia, de l’UCA. Al martell, clares opcions per a Ainhoa Orozco, del CASAB, tercera classificada, acompanyada de quatre catalanes més. A la javelina, Ángela Sellart també arriba líder, amb Jana Parareda també present. A l’hexatló, Natàlia Calvache, del GA Lluïsos Mataró arriba amb la tercera millor marca. Finalment, Laura Monteys serà la representació catalana als 3.000 marxa.

Cal destacar que al 4×100 m masculí hi competiran dos equips catalans, el CA Canaletes i el CA Sant Andreu de la Barca.

· Web Campionat