Una trentena d’atletes locals a Albacete al Campionat de ruta

303

La temporada de ruta és molt extensa, gairebé com tot l’any. No obstant, tenim pics de competicions, i l’inici de tardor és un d’ells. A les curses populars i multitudinàries que vivim per tot el territori, sumem els diferents campionats federatius. Aquest cap de setmana arriba un dels destacats, el Campionat d’Espanya en ruta, amb les proves de milla, 5 K i mitja marató, absolutes i en el cas de la mitja, també màster

Una trentena d’atletes de Catalunya viatjaran al municipi manxec per buscar pujar al podi, una gran part d’ells de categoria màster, molt prolífica pel que fa als èxits catalans. Dissabte viurem els campionats de milla i de 5 K i diumenge la mitja marató. A les 18.45 h es disputarà la milla masculina i a les 19 h, la femenina, Pel que fa als 5 K, ambdues carreres seran a les 20 h.

A les 10 h del diumenge tindrà lloc la prova de la mitja marató, masculina i femenina, i també en categoria màster. D’entre tots els i les presents, una trentena d’atletes seran de Catalunya. D’aquests, cinc d’ells participaran a la mitja marató masculina absoluta, i tretze ho faran a la prova màster masculina. D’altra banda, a la milla femenina tindrem una representant, igual que als 5 K i a la mitja marató. A la prova màster, seran deu dones catalanes les presents.

La prova de la mitja marató tindrà la presència del campió català de mitja marató de 2023, Xavi Badia, que buscarà lluitar pels primers llocs, juntament amb el campió català de marató 2024, Artur Bossy. El barceloní, que va demostrar rendir amb gran qualitat a les proves de llarga distància, voldrà lluitar per títol. Al seu costat, dos il·lustres veterans, com Reyes Estévez i Carles Castillejo, lluitant també per la seva categoria. Finalment, Oriol Ramírez, que vesteix els colors de l’equip local, també hi serà present.

Marta Mitjans – Foto: FCA

A les proves femenines, destaca la presència de Marta Mitjans, la maresmenca que segueix en altra progressió a la pista, provarà sort a la milla absoluta. Laura Rodríguez, campiona catalana de 5 K al 2023 i subcampiona de 10 K al 2024, lluitarà a la prova de 5 K pel podi, mentre que a la mitja marató, Argentina Oria, que ve de pujar al podi de la Mercè, buscarà aquí un bon resultat.

Pel que fas als màster, a banda de Castillejo i Estévez, destaquen, a nivell masculí, Alejandro Giral i Salvador Márquez a M45, ambdós del Castillejo Running Team, Daniel Álvarez i Albert Caballero a M50, Jaume Aragonés a M55 i Josep Masó a M70. Pel que fa a les dones, Eulàlia Alonso, de Sedentaris.cat, Ana Esther Fidalgo de Lluïsos Mataró i Maria Hidalgo, de l’AA Palamós, a F55 i Veronique Foulon a F60.

Restarem pendents de les evolucions que puguin tenir tots els nostres atletes en un campionat que es presenta emocionant.

· Web Campionat