Canet de Mar celebra la festa catalana del cros màster

592

Canet de Mar celebrava una nova edició del Cros de Canet i ho feia acollint el Campionat de Catalunya de cros màster, una competició que va acollir a més de 200 atletes de vuit categories diferents dins de l’atletisme de veterans i veteranes, amb diversos noms i clubs a destacar.

Al bell mig de l’horari del cros de Canet, els i les màster prenien el protagonisme amb el cros individual, per clubs i finalment amb els relleus mixtos, que tancaven d’aquesta manera el campionat i la competició. Aquí, als relleus mixtos, protagonisme pel CA Vic, que es va endur el títol de 45-50, la categoria amb més clubs presents. En segona posició, l’Aldahra Lleida, que va lluitar frec a frec amb l’equip vigatà. El CA Canovelles pujava al podi amb el bronze, mentre que l’Sport Canet aconseguia la victòria al cros +55.

Pel que fa al cros individual, nova medalla de Carles Montllor a la temporada de cros 2024. L’internacional a la ultra distància està centrant esforços en aquest trimestre a la disciplina del cros, i després de quedar segon al cros de Cerdanyola en categoria absoluta, ahir es va penjar l’or M35 en una cursa dominada de principi a fi. En segon lloc, Alexi Fàbregas, del CA Vic, i en tercer, Isaac Duarte, del Ripollet Triatló.

Podi F40 – Foto FCA

A la prova femenina F35, Tamara Willems, de l’UA Rubí, superava a Núria Cascante, del JA Berga, per endur-se l’or en la categoria més jove, per la plata de l’atleta del club del Berguedà. El bronze va ser per Olga Estruch, de la JA Sabadell. No obstant, la cursa que agrupava les primeres categories femenines màster va tenir una altra guanyadora. Esther Cruz, del JA Montcada, arribava primera a meta i sumava l’or F40, seguida d’Inna Lebedieva, del CA Sant Celoni i Evelin Cañete, del CA Natàlia Rodríguez.

També de la JA Montcada, el guanyador M40, Carlos Cera, un clàssic a les disciplines de cros i ruta, enduent-se un nou al sarró, per la plata del seu company de club, Juan Luís Ramón, i el bronze del local Enric Roig. A la cursa M45, dominació total de Dani Bordallo, del CA Vic, seguit d’Albert Dausà, del Ripollet Triatló i amb el bronze de Jordi Fernàndez, del CE Penedès. A la categoria F45, també domini del CA Vic, amb la victòria d’una altra incombustible, Encara Núñez, seguida de la seva companya Laia Andreu i amb el bronze d’Eva Palma, JA Berga.

A la categoria M50, va ser Daniel de Palol, del Cornellà Atlètic, qui s’enduia la victòria final, seguit de Francesc Marsol, CA Granollers, i de Francisco Javier Munuera, CA TMB, un altre clàssic en els podis de cros, així com a nivell internacional en proves de ruta o pista. A F50, domini de l’UCA, amb la victòria de Montserrat Carazo, deixant en segon lloc a una altra de les clàssiques màster, Marta Camps, del Barcelona Atletismme, i amb el tercer lloc de Maria José Gajete, del CA Sant Boi.

Podi M60 – Foto FCA

A la prova M55, Pere Boada, del CA Lloret, aconseguia la victòria, amb Jordi Vallespín, de l’UCA, amb la plata, i Mia Carol, que va participar als Jocs Paralímpics com a guia, enduent-se el bronze. El títol F55 es va quedar a casa, amb Encarna Garcia dominant la prova, seguida de Nancy Nena Qispe, del Barcelona Atletisme, i Lourdes Rubio, del Ripollet UA, amb el bronze. A la prova M60, Robert Metcalf, del CA Nou Barris, va ser or, amb Juan Carlos Chamorro, TMB, plata i Jaume Berenguer, del CA Sant Celoni, amb el bronze.

A la prova M65, nova victòria per L’UCA, amb Jaime Lopez de Egea sumant l’or, Francisco Aragón, UA Rubí, amb la plata i Ángel Rubio, Castillejo Running Team, amb el bronze. Manuela Martínez, del CA Manresa, va ser la guanyadora F65. A M70, nova victòria d’Antonio Polo, Cornellà Atlètic, seguit d’Eduardo Inès, de l’UCA,  i Josep Masó, del CA Lloret. Finalment, a M75, victòria de Josep Giménez, Pratenc AA, i plata de Domingo Ortega, UA Terrassa.

Reconeixement FCA per part de l’Sport Canet – Foto FCA

Pel que fa als clubs, a M35-40, victòria de la JA Montcada i plata de Ripollet Triatló, a M45-50, victòria del CA Vic, amb Lluïsos Mataró amb la plata i Ripollet Triatló amb el bronze. Finalment, a M55+, victòria de l’UCA, amb el CA Vic segon i el CA Mollet tercer.

Al cros hi van assistir la presidenta FCA, Mercè Rosich, el director executiu, Quim Erta, el president del Sport Canet, Antonio Hernàndez, que va fer entrega d’un obsequi a la presidenta per la llarga trajectòria del cros del municipi maresmenc, i també va assistir el regidor d’esports de Canet de Mar, sr. Joan Majó.