ARRIBA EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TRAIL VERTICAL

832

Aquest diumenge 25 de setembre, a les 11 h, es disputarà la segona edició del Campionat de Catalunya de Trail Vertical a la Pobla de Segur.

La prova està organitzada pel Club d’Atletisme de la Pobla de Segur, l’Ajuntament del municipi i el Consell Esportiu del Pallars Jussà, i consistirà en una cursa de 5 km, uns 830 m de desnivell positiu i amb una primera part d’uns 500 metres en línia recta. Es donarà el tret de sortida a les 10.30 h per la categoria absoluta que també inclou màster, sub23 i sub20, a les 10.45 les proves sub 18 i cursa open i a les 11.00 h les proves sub 12 a sub 16. Els organitzadors han dividit la prova en dues parts, la federada, on competiran els i les atletes en categoria absoluta, i una altra open, amb la participació d’atletes màster, sèniors i de promoció, des de sub 12 fins a sub 18.

D’entre els i les inscrites més destacades tenim: la Clàudia Sabata, del JA Berga, 5a en el Campionat d’Espanya de Trail Absolut, la Laia Andreu, del CA Vic, plata en el darrer campionat d’Espanya Màster, en Lleïr Barcons, del JA Berga, bronze en el campionat d’Espanya sub 20 i l’Arnau Montaner, del CE Penedès.

El circuit s’iniciarà a la Font de la O, de la vila d’Aramunt, municipi de la Conca de Dalt, de poc més d’un centenar d’habitants, i l’arribada serà al cim de Sant Corneli, punt important a nivell històric dins de la comarca. En aquest indret hi trobem, al voltant de la seva cara nord, una sèrie de búnquers i trinxeres construïdes durant la Guerra Civil, i encara visibles actualment. Des del punt més alt es gaudeix d’una vista general dels dos Pallars i del municipi de la Pobla de Segur.

La prova porta el segell del Club d’Atletisme de la Pobla de Segur, fundat l’any 1995 per Josep Maria Quero, amb la missió de cohesionar els grups d’infants que practicaven l’atletisme al municipi. Aquesta entitat federada compta actualment amb una seixantena de nenes i nens dins de la seva escola i d’uns 70 socis i sòcies. En els darrers anys, han mantingut l’essència de l’atletisme del Pallars Jussà, ampliant el seu radi d’influència al Pallars Sobirà, d’on són alguns dels seus i les seves atletes. L’entitat té dos campions catalans de promoció en pista: l’Oleguer Segú, or sub 12 en 2000 m i la Rabab Ouzemmou, or sub 14 en 3000 m. A més a més, destaquen dues atletes de promoció en la disciplina del trail: la Clàudia Llesuy i l’Alba Pont.

A més a més de l’organització de les tres entitats, el Campionat de Catalunya de Trail Vertical compta amb el patrocini de Roia Organic Meat (ROIA) i la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà (CCPJ), la Vall Fosca i la Diputació de Lleida.

· Web Campionat   · Reglament