Arriba la 56a edició del Cros Internacional de Granollers

960

Aquest diumenge se celebra una nova edició del Cros Internacional de Granollers. Aquesta 56a edició és una de les proves de la disciplina més important de Catalunya dins del calendari de la RFEA, i que computa pel GP català de cros. A les 9 h donarà inici la competició amb la disputa de la prova màster. Els dos plats forts arribaran a mig matí amb les disputes de les curses sènior. D’una banda, la femenina començarà a les 11.50 h, mentre que la masculina ho farà a les 12.40 h. El cros s’allargarà fins a les 14 h, quan es disputarà la cursa sub 8.

Més de 1.000 inscrits i inscrites participaran en el cros internacional, en les quinze curses a disputar i les deu categories pertinents. Més d’una trentena d’ells i elles seran atletes d’elit. Destaquen la presència de corredors i corredores de Burundi, el Marroc, Algèria o Kenya. En categoria femenina tindrem a l’Esther Guerrero, la Siham Hilali del Marroc, l’Amina Bettiche d’Algèria, la Lenah Jerotich de Kenya i la Douae Ouboukir; en categoria masculina a l’Artur Bossy, en Bernard Musau de Kenya, en Dmitrijs Serjogins en Santiago Catrofe, l’Ilias Fifa, entre altres.

El cros es disputa al voltant de les instal·lacions esportives municipals de Granollers i de les pistes d’atletisme on entrena el Club Atlètic Granollers, entitat organitzadora de la prova. La màxima distància a recórrer seran els 10K de la cursa sènior i sub 23 masculina, amb cinc voltes al circuit llarg. La categoria sènior i sub 23 femenina, per la seva banda, recorreran 8.000 metres, és a dir, quatre voltes al circuit llarg. La distància curta serà pels sub 8 amb 500 metres.

La primera prova internacional es va celebrar l’any 1967 amb la victòria de Maria Rosa Sierra en categoria femenina, i de l’anglès Mike Tegg en categoria masculina. La darrera, al 2021, va portar el segell de Santiago Catrofe i de Douae Ouboukir.

Aquesta prova l’han guanyada atletes de prestigi com Likina Amebaw, Carles Castillejo, Rosa Maria Morató, Juan Carlos Higuero, Tereza Johanes, Ayad Lamdassem o Marta Galimany.

Malgrat que la primera edició internacional va ser al 1967, el cros de Granollers té els seus orígens en la cursa celebrada el 1964 organitzada per la secció d’atletisme del Club d’Handbol Granollers, una de les entitats més importants del municipi i de tot Catalunya.

· més informació