1965
Sara Gallego i Pol Retamal - Fotos: Fèlix Salas i Teo Tovar

Pol Retamal, Rècord d’Espanya de 200 metres
Sara Gallego, Rècord d’Espanya de 400 m tanques

Aquest diumenge 15 de juliol s’han clausurat els Campionats del Món Sub20 que s’han celebrar a Tampere, Finlàndia, des del passat dimarts 10 amb una gran actuació dels atletes catalans.
Destaquen els dos quarts llocs aconseguits per Pol Retamal i Sara Gallego als 200 metres i als 400 m tanques, respectivament. Ambdós atletes van millorar els rècords d’Espanya de les seves proves i van protagonitzar un extraordinari campionat.
Sara Gallego va superar còmodament les series classificatòries dels 400 m tanques amb un temps de 58.27, però ja a la semifinal va realitzar un registre de 57.18, marca que li donava el passi a la final i superava un dels rècords estatals més antics de la taula, ja que rebaixava en 41 centèsimes l’antic rècord de Montserrat Pujol de l’any 1978. Un cop a la final, va tornar a millorar aquesta marca i va establir com a nou rècord d’Espanya de la distància el registre de 57.11 que li van donar un magnífic quart lloc a la final dels 400 m tanques.
Pol Retamal ja va començar marcant 20.81 a les sèries classificatòries dels 200 m, registre que millorava en 8 centèsimes el seu propi rècord d’Espanya. A la semifinal va marcar 20.91 i a la final 20.85 que li van donar una extraordinària quarta posició en aquest mundial.
Pol Retamal i Joan Martínez van participar amb l’equip espanyol a la prova del relleu 4X100 metres, en la que van aconseguir una magnífica sisena posició amb un temps de 38.86.
Jaël Bestué va superar les sèries dels 200 m amb un temps de 23.70 i a la semifinal va marcar 23.68, registre que no li va donar el passi a la final.
Meritxell Benito es va classificar per a la final de salt amb perxa amb una marca de 4,10 m a la qualificació i a la final va superar els 4,00 metres que li van donar la dotzena posició. La mateixa posició que Aaron Las Heras a la prova dels 5.000 m  amb un temps de 14:30.09.
Aleix Porras també va superar les sèries dels 400 m tanques amb un temps de 51.83, però no va poder disputar la semifinal per una lesió.
Aaron Solà va llançar 53.41 metres a la qualificació del llançament de disc que no li van permetre disputar la final i Joan Martínez va marcar 10.69 a les sèries dels 100 metres.