CAMPIONAT D’ESPANYA DE CLUBS

1243

El FC Barcelona, Campió femení
Laura Redondo, rècord d’Espanya de martell

El passat cap de setmana 12 i 13 de juny, es va celebrar la Jornada Final del Campionat d’Espanya per clubs, La Liga Joma masculina i La Liga Iberdrola femenina, en les categories de Divisió de Honor i Primera Divisió.

El Futbol Club Barcelona ha aconseguit una històrica victòria, ja que s’ha proclamat campió per primera vegada en la categoria femenina. El Barça s’ha imposat amb gran autoritat al gran dominador de les últimes dècades, el Valencia At, per més de 10 punts de diferencia i al campió de l’edició anterior, el Playas de Castellón, que ha estat tercer.

L’equip barceloní ha aconseguit dotze victòries individuals, de les que destaca sobretot la de la Laura Redondo que amb un tir de 70,66 metres ha aconseguit batre el rècord d’Espanya de llançament de martell. També els equips de relleus han millorat els rècords dels campionats amb 43.89 al 4X100 m i 3:34.67 al 4X400 metres.

En aquesta final pel títol femení, l’Avinent Manresa s’ha classificat en una meritòria setena posició.

En homes, el FC Barcelona s’ha classificat en la segona posició, amb vuit victòries individuals i dotze punts de diferència sobre el primer classificat, el Playas de Castellón, que ha revalidat títol.

Als encontres per la permanència, l’Agrupació Atlètica de Catalunya s’ha classificat en la cinquena posició tant en homes com en dones, mantenint d’aquesta manera la categoria a la Divisió d’Honor. Per la seva part, L’Hospitalet Atletisme, s’ha situat sisè a l’encontre de Valladolid de la categoria femenina aconseguint l’objectiu de la permanència però malauradament a la categoria masculina s’ha situat en la setena posició a l’encontre de Madrid i la temporada vinent disputarà la Primera Divisió.

A la Primera Divisió masculina, al Cornellà Atlètic només l’ha separat mig punt d’aconseguir l’ascens a la Divisió d’Honor, ja que s’ha classificat en la tercera posició a mig punt del segon classificat. En dones s’ha situat en una meritòria cinquena posició.

El Lleida UA ha aconseguit la permanència tant a la categoria masculina com a la femenina, ja que s’ha situat cinquè en homes i segon en dones.

· Resultats   · Fotos Final femenina (Toni Cabrera)